Duhovnost

IZNAD TEBE ZORA SVIĆE

Što vjernicima danas nedostaje? Nemoguće je voditi zreo, odgovoran, svet kršćanski život bez pouke. To mi se izrazito sviđa kod pokreta nove evangelizacije

Foto: Debby Hudson, Unsplash

Foto: Debby Hudson, Unsplash

 

U većini naših župa imamo dnevnu svetu misu – i tablicu s radnim vremenom župnoga ureda. Vjernicima neopisivo nedostaje pouka! Ne možemo izdržati u svijetu hraneći se samo tradicionalnim »ispunjavanjem vjerskih obveza«! Nemoguće je voditi zreo, odgovoran, svet kršćanski život bez pouke. To mi se izrazito sviđa kod pokreta nove evangelizacije.

Nedostaje nam pouke!

Uzmu Bibliju, slijedi retke, objašnjavajući, primjenjujući to za svakodnevni život, nalazeći u oba zavjeta odgovarajuće potvrde, moleći se na kraju riječima onoga što su proučavali, shvatili, zaključili za svoj život. Nedostaje nam pouke!

Meni posvuda prigovaraju što imam dugačke propovijedi. Dolaze mi svećenici, prekidaju me, a narod bi slušao još jedan sat, jer su očajno gladni pouke, objašnjenja svojih borbi i padova, jer žele čuti o Božjem lijeku i vidjeti Isusa Krista na djelu danas, kao i onda, kako nam donosi evanđelje!

Iznad Tebe zora sviće (Spasi dušu svoju, dok još možeš)

Ulomak iz knjige „Iznad tebe zora sviće“ autora p. Marka Glogovića. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete kupiti ovdje.

Za Book.hr priredila A. P.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh