Duhovnost

ONO ŠTO BOG TRAŽI U NAMA

Što trebamo imati u srcu kako bi nas Bog mogao silno blagosloviti Meni je jedan od najzanimljivijih ljudi u Starom zavjetu Jakov, čovjek koji je varao i manipulirao. Međutim, Bog je nevjerojatno ljubio toga čovjeka...

Što trebamo imati u srcu kako bi nas Bog mogao silno blagosloviti

Foto: Shutterstock

 

Jakov je prevario svoga brata blizanca Ezava za pravo prvorodstva i ukrao mu blagoslov njegova oca Izaka – blagoslov koji je pripadao Ezavu. Kad je Ezav saznao što je Jakov učinio, odlučio je ubiti svoga brata i to je pokrenulo dugačak rat među njima. Ali usprkos tome, Gospodin je uveo Jakova u blagoslov saveza njegova djeda Abrahama i njegova oca Izaka (vidi Post 28,14). A onda je Bog dodao ove divne blagoslove: „Dobro znaj: ja sam s tobom; čuvat ću te kamo god pođeš te ću te dovesti natrag u ovu zemlju; i neću te ostaviti dok ne izvršim što sam ti obećao” (Post 28,15).

Bog mu je zapravo rekao: „Jakove, nikada te neću ostaviti, a ti se nikada nećeš moći pomaći a da ja ne budem uključen u to. Moji naumi će se ostvariti u tebi, bez obzira na sve!”

Ono što Bog traži u nama

Kakvo obećanje! Teško mi je naći ikakvu vjeru, dobrotu ili milost u Jakovu. Kako je on onda mogao biti patrijarh saveza Božjeg vječnog nauma? Zapravo, želio bih pitati Gospodina: „Što si vidio u tom čovjeku? Ti si svet i pravedan i ne žmiriš na takve stvari koje je on učinio. Zašto ga nisi ispravio umjesto blagoslovio nakon krađe i prevare?”

Bog je vidio nešto u Jakovljevu srcu što je proizvelo njegovu veliku ljubav i želju da ga blagoslovi. Čitamo: „U prebivalištu visokom i svetom stolujem, ali ja sam i s potlačenim i poniženim” (Iz 57,15), a Bog je znao da Jakov ima raskajan, slomljen duh.

Čuli smo da ljudska bića gledaju na vanjštinu, ali Bog uvijek gleda u srce. On je znao da je nešto u Jakovljevu srcu bilo voljno promijeniti se.

I to je upravo ono što Bog traži u nama!

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh