Duhovnost

DAROVI DUHA SVETOGA

Što se dogodi kad dopustimo Duhu Svetom da vodi naš život Duh Onoga koji uskrisi Isusa od mrtvih prebiva u nama! (vidi Rim 8,11)

Foto: Screenshot

 

Darovi! Svi mi obožavamo darove. Kada ih dobijemo, izmame nam osmijeh na lice. A kada dobijemo dar koji nismo ni očekivali, tada je naše oduševljenje neizmjerno.

Koji su darovi Duha Svetoga? Prepoznajemo li ih i u malim i svakodnevnim stvarima, za koje mislimo da su normalni?

Kada predamo svoj život Duhu Svetom, život nam postaje vrlo zanimljiv. I tada kreće zabava

Osjetimo vjetar! Duh Sveti je vjetar. Onaj vjetar koji pomiče jedrilicu! Ponekad ju pomiče do granice preokretanja, ali ipak, od ovoga vjetra se ona nikad ne prevrne. To je snaga Duha Svetoga.

Bog je pun iznenađenja! Kada predamo svoj život Duhu Svetom, život nam postaje vrlo zanimljiv. I tada kreće zabava.

Isprva može biti teško, ili zastrašujuće. Počnemo gubiti kontrolu nad svojim planovima. Planovima koje smo si mi sami postavili kao ciljeve. Ali kada zavirimo ispod toga svega, sve postaje puno nevjerojatnije, ali i jasnije.

Dopustimo Duhu Svetom da vodi naš život, i uživaj. Život je lijep!

Otvaraju nam se nove prilike. Ali tada moramo prestati postavljati svoje „razumne granice“. Jer Bog nema granica. Božja kreativnost je bezgranična. Ako nam treba dokaz, pogledajmo oko sebe. Pogledajmo prirodu, nebo, mirise koje osjećamo oko sebe, i postajat ćemo sve svjesniji da ta Božja ljepota nema granica.

Dopustimo Bogu da bude kreativan kroz nas, po Duhu Svetom kojeg nam šalje, a rezultati će nas iznenaditi – jer oni nadilaze sve ljudske granice. Dopustimo Duhu Svetom da vodi naš život, i uživajmo u njemu. Život je lijep!

O darovima Duha Svetoga možete čitati u knjizi „Sila Odozgor (snovi, vizije i proroštva)“ autora Josipa Lončara. Knjiga je dostupna u elektroničkom obliku ovdje.

Izvor: Youtube 4PM Media

Napomena: Video ima hrvatske titlove

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh