Osobni razvoj

RIJEČ ZA TEBE

Što nas čini sretnima Čežnje su drukčije. Čovjek čezne iz svojih dubina, u čežnji nadilazi male sitne želje i izdiže se iznad broda svoga života…

RIJEČ ZA TEBE Što nas čini sretnima

Foto: Pressmaster,Shutterstock

 

Naše želje su poput malih uličica u kojima možemo zalutati. Tisuće želja koje se u nama javljaju tvore labirint iz kojega se ne vidi izlaz. Jedna se želja nadovezuje na drugu, jedna ispunjena želja rađa stotinu drugih. No mnogo želja čovjeka ne čini sretnijim, pa ni onda kada se sve ispune.

Čežnje su drukčije. Čovjek čezne iz svojih dubina, u čežnji nadilazi male sitne želje i izdiže se iznad broda svoga života…

Čovjek čezne iz svojih dubina

Sretnim ga čini duboka čežnja koja može biti ispunjena. Čežnje su drukčije. Čovjek čezne iz svojih dubina, u čežnji nadilazi male sitne želje i izdiže se iznad broda svoga života. On igra samo na jednu kartu, a to je da se oslobodi smrti. Jer kad je ta jedna čežnja ispunjena, sve želje imaju smisla i njihovo ispunjenje će doći. No ako sve želje budu ispunjene a jedna jedina čežnja za životom ne bude, sve su želje uzalud. Besmislene su i frustriraju čovjeka. Zamislimo bolesnika u bolesničkom krevetu. On nema puno želja, ima samo jednu jedinu čežnju – ozdraviti. Sve želje ga mogu samo još više udaljiti od zdravlja.

Iz knjige „Ostati uspravan“ autora prof. Tomislava Ivančića.

Izdavač: Teovizija.

Druge naslove dr. prof. Tomislava Ivančića potraži na web-shopu naše Biblioteke Figulus.

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh