Sveta Misa

ISKUSTVO ŽIVOGA BOGA

Što nam je Krist ostavio na Veliki četvrtak

Foto: Unsplash

Krist nam je na Veliki četvrtak ostavio sredstvo (Euharistiju), po kojem možemo u njegovoj muci, smrti i uskrsnuću uvijek iznova sudjelovati djelatno i plodonosno (sv. Ivan Pavao II., Enciklika o Euharistiji, 11 i 12).

Otkupljenje nam je svima potrebno jer smo svi ponekad zarobljeni…

Sveta Misa je sakrament otkupljenja. Kad god slavimo otajstva muke, smrti i uskrsnuća Isusa Krista, u nama se vrši djelo otkupljenja (LG 3). Otkupljenje nam je svima potrebno jer smo svi ponekad zarobljeni vlastitom sebičnošću i egocentričnošću, ponekad dopuštamo da nas zarobi vlastita požuda i grijeh, kojih se sami ne možemo osloboditi. Ponekad nas zarobe teške i neizlječive bolesti, ponekad neiscijeljene duševne boli, ponekad postajemo robovi nesmotreno izgovorenih riječi. Ponekad drugi manipuliraju nama osjećajima krivnje. Ponekad smo robovi različitih strahova, vlastite ogorčenosti, razočaranja, samosažaljenja, osjećaja manje vrijednosti… Iskrenim pokajanjem u sakramentu Ispovijedi uvijek iznova primamo oproštenje, no otkupljenje iz zarobljenosti, oslobođenje srca i novu narav primamo po Svetoj Misi.

Nemaš nutarnje radosti? Još uvijek nisi pronašao puni smisao vlastitog života?

Čovjek vrijedi onoliko koliko ljubi. Ne možeš i ne znaš ljubiti onako kako bi htio? Na tvojoj se molitvenoj listi nalazi samo uski, obiteljski krug? Nisi naučio i navikao s vjerom moliti i prikazivati misnu žrtvu za bližnje (prijatelje i neprijatelje), koje nam Božja providnost donosi na put tijekom cijelog života? Nemaš potrebu rasti u nadi, vjeri i ljubavi? Nemaš iskustvo živoga Boga u pričesti? Nemaš iskustvo dvosmjerne komunikacije s Bogom u molitvi? Nemaš nutarnje radosti? Još uvijek nisi pronašao puni smisao vlastitog života? Sveta Misa ti nije najvažnija stvar na svijetu?

Ne očajavaj! Preporučamo ti da nabaviš dobru knjigu koja, na konkretan način, opisuje što se zaista događa na Svetoj Misi.

Mi ti od srca preporučamo knjigu o Misi, Sveta Misa. Najsvetiji događaj na svijetu.

Želimo ti blagoslovljeno ovo sveto trodnevlje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh