Svjedočanstva

NA RASKRIŽJU ŽIVOTA

Što je papa Franjo savjetovao svećeniku koji je želio odustati od svećeništva i zasnovati obitelj U Buenos Airesu kruži priča o svećeniku koji je otišao Jorgeu i obznanio mu svoju odluku da će živjeti s jednom ženom. Evo što mu je savjetovao

Želio je odustati od svećeništva i zasnovati obitelj. Evo što mu je savjetovao papa Franjo

Foto: Shutterstock

 

Nekada su svećenici odlazili nadbiskupu u kuriju, a sada nadbiskup odlazi k njima. Razlika je velika. Bergoglio je, kažu svećenici, „blizu“, bez obzira na to radi li se o manjim problemima ili o „velikome problemu“ – kada se pojedini svećenik nalazi na raskrižju života te se počne baviti mišlju da odustane od poziva i da se možda više isplati živjeti u bračnome zajedništvu.

Nakon dvije godine, ta se veza raspala, a ovaj se bivši svećenik vratio i priznao da je shvatio kako…

U Buenos Airesu kruži priča o svećeniku koji je otišao Jorgeu i obznanio mu svoju odluku da će živjeti s jednom ženom. Nadbiskup mu je odgovorio da će dati pripremiti papire potrebne za napuštanje kleričkoga staleža. „No“, dodao je, „pričekaj nekoliko godina prije nego se odlučiš na djecu.“ Nakon dvije godine, ta se veza raspala, a ovaj se bivši svećenik vratio i priznao da je shvatio kako je svećeništvo njegov pravi poziv. Nakon što ga je poslušao, nadbiskup mu je odgovorio da će dati pripremiti proces za njegovo ponovno primanje u svećenike. „No“, nadodao je, „najprije živi pet godina u čistoći kao laik.“ Danas je ovaj svećenik, kažu, jedan od najcjenjenijih svećenika u glavnome gradu. (…)

Iz knjige „Franjo među vukovima. Tajna jedne revolucije“ autora Marca Politija. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh