Duhovnost

ISUSE, SMILUJ SE NAMA I CIJELOME SVIJETU!

Što je Isus rekao Faustini kad je bila zabrinuta Što je Isus rekao svetoj Faustini kad se je brinula i bila u strahu... To govori i svakome od nas!

Foto: rastimougospodinu.com

 

„Vidjela sam crvića na tlu i pomislila: kako je samo došao ovamo usred zime? Tada sam u duši čula ove riječi: ‘Vidiš, mislim na njega i brinem se o njemu, a što je on u usporedbi s tobom? Zašto se tvoja duša i na tren zabrinula?’“ (Dn 922)

„Isus želi da uvijek budem kao dijete i svu brigu bacim na njega“

Strah i brige su poput dvije noge stolice za ljuljanje – uvijek u pokretu, a ne vode nikamo. Strahom i zabrinutošću mučimo sami sebe, obavljajući đavlov posao za njega. Djetinja molitva puna pouzdanja u Boga zadobiva nebesku pomoć i postiže pobjedu. Kada je sveta Faustina bila u strahu da Bog ne čuje njezine molitve, Isus ju je upitao zašto se boji. Zamolila je oprost zbog nedostatka pouzdanja i rekla: „Isus želi da uvijek budem kao dijete i svu brigu bacim na njega i slijepo se predam njegovoj svetoj volji“ (Dn 922). Kao „zreli“ ljudi možemo biti u iluziji da su stvari pod našom kontrolom. Istina je da većinu stvari nemamo pod kontrolom. No Bog ima. Baš kao što se brine o „ljiljanima na polju“ i bdije nad crvićem usred zime, tako su i tebi sve „vlasi na glavi“ izbrojene. Strah i brige neće ništa promijeniti, no djetinje pouzdanje hoće.

Molitva

Bože, moj ljubljeni Oče, oblikuj moje srce da bude puno djetinjeg pouzdanja u tebe.

               Isuse, smiluj se nama i cijelome svijetu!

Iz knjige „Isus govori Faustini i tebi“ autorice Susan Tassone. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

VELIKA AKCIJA! Do 18. prosinca 2022., knjigu možete nabaviti po sniženoj cijeni za 77 umjesto 110 kunaovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh