Duhovnost

ISUSE, SMILUJ SE NAMA I CIJELOME SVIJETU!

Što je Isus rekao Faustini kad je bila zabrinuta Što je Isus rekao svetoj Faustini kad se je brinula i bila u strahu... To govori i svakome od nas!

Foto: rastimougospodinu.com


„Vidjela sam crvića na tlu i pomislila: kako je samo došao ovamo usred zime? Tada sam u duši čula ove riječi: ‘Vidiš, mislim na njega i brinem se o njemu, a što je on u usporedbi s tobom? Zašto se tvoja duša i na tren zabrinula?’“ (Dn 922)

„Isus želi da uvijek budem kao dijete i svu brigu bacim na njega“

Strah i brige su poput dvije noge stolice za ljuljanje – uvijek u pokretu, a ne vode nikamo. Strahom i zabrinutošću mučimo sami sebe, obavljajući đavlov posao za njega. Djetinja molitva puna pouzdanja u Boga zadobiva nebesku pomoć i postiže pobjedu. Kada je sveta Faustina bila u strahu da Bog ne čuje njezine molitve, Isus ju je upitao zašto se boji. Zamolila je oprost zbog nedostatka pouzdanja i rekla: „Isus želi da uvijek budem kao dijete i svu brigu bacim na njega i slijepo se predam njegovoj svetoj volji“ (Dn 922). Kao „zreli“ ljudi možemo biti u iluziji da su stvari pod našom kontrolom. Istina je da većinu stvari nemamo pod kontrolom. No Bog ima. Baš kao što se brine o „ljiljanima na polju“ i bdije nad crvićem usred zime, tako su i tebi sve „vlasi na glavi“ izbrojene. Strah i brige neće ništa promijeniti, no djetinje pouzdanje hoće.

Molitva

Bože, moj ljubljeni Oče, oblikuj moje srce da bude puno djetinjeg pouzdanja u tebe.

               Isuse, smiluj se nama i cijelome svijetu!

Iz knjige „Isus govori Faustini i tebi“, koja izlazi uskoro!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh