Osobni razvoj

IMAM RAK, ALI ON NEMA MENE

Spremala sam se za Božić misleći da mi je to možda zadnji… Početkom 2001. godine prijatelji su mi rekli da mogu biti sretna što sam preživjela 2000. i da je to bila teška godina za nas. Ali zapravo nije bila. Dogodile su se teške stvari, ali bilo je i dobrih

Foto: mohamed kamal badr, Shutterstock

 

Gorko-sladak Božić

Taj je prvi Božić bio gorko-sladak. Spremala sam se za njega s velikom brižljivošću, misleći da mi je to možda zadnji. Onda sam u bolnici upoznala jednog liječnika i njegovu suprugu.

Deirdre je već prošla put koji sam ja prolazila i ona i muž su me dobro nasmijali kad su rekli da je to već njihov šesti „zadnji Božić“

Prijatelji su mi rekli da sam sretna što sam preživjela prošlu godinu

Deirdre je već prošla put koji sam ja prolazila i ona i muž su me dobro nasmijali kad su rekli da je to već njihov šesti „zadnji Božić“ i da je čak i njihova banka znala za to. Sve je bilo dobro, ali nadvila se je nekakva sjena nad naše živote. To se ne može promijeniti. To se može možda samo prihvatiti i reći da je takav život. Početkom 2001. godine prijatelji su mi rekli da mogu biti sretna što sam preživjela 2000. i da je to bila teška godina za nas. Ali zapravo nije bila. Dogodile su se teške stvari, ali bilo je i dobrih. Povremeno mi je bilo teško i naporno, a budućnost se je činila neizvjesna, ali još sam uvijek bila na nogama i osjećala sam se bolje iz dana u dan.

Nakon svih tih mjeseci odbrojavanja začudila sam se svojoj vlastitoj reakciji na kraju. Bilo me je strah. Ostavši bez medicinske podrške, osjetila sam se napušteno

Strah

Odgodila sam zadnju terapiju nakon Božića i Nove godine te se je nekako poklopila s godišnjicom postavljanja dijagnoze. Nakon svih tih mjeseci odbrojavanja začudila sam se svojoj vlastitoj reakciji na kraju. Bilo me je strah. Ostavši bez medicinske podrške, osjetila sam se napušteno. Uvidjela sam koliko sam bila ovisna o liječničkoj potpori i sigurnosti svojega trotjednog ciklusa pohađanja bolnice. Sad su mi preostali pregledi svaka tri mjeseca, a kasnije svakih šest. Ako budem imala sreće, još kasnije to će biti jednom godišnje. Nekako sam se osjećala bespomoćno. Pomoglo mi je kad sam čula da je i drugima bilo tako.

Ulomak iz knjige „Imam rak, ali on nema mene“ autorice Kate Dooher. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh