Svjedočanstva

MICHAL LOS

Smrtno bolestan redovnik zaređen za svećenika u bolnici u Varšavi O. Michał Łos, koji boluje od raka, zamolio je svoje poglavare da ubrzaju proces njegova ređenja i polaganje vječnih zavjeta…

Foto: Facebook

 

Portal ChurchPop prenio je snažno svjedočanstvo ljubavi prema Bogu i svećeničkom pozivu.

Michał Łos ima 31 godinu i boluje od raka, a liječničke prognoze nisu dobre.

Poljski je redovnik zaređen za svećenika i postao je članom Orionske obitelji, kao Sin Božanske Providnosti. Ceremonija svečanih zavjeta održana je na onkološkom odjelu bolnice u Varšavi.

O. Michał Łos zamolio je svoje poglavare da ubrzaju proces njegova ređenja i polaganje vječnih zavjeta.

„Svečanost je protekla u ozračju duboke duhovnosti. Nakon prve molitve uslijedile su litanije u kojima smo molili zagovor svetaca za Michałov život i za njegovu Družbu“ – objašnio je o. Fernando Fornerod i dodao:

„Michał je odredio svoje vječno poslanje i položio zavjet siromaštva. Sve je to bilo moguće zahvaljujući svetom ocu Franji, koji je dao potrebno dopuštenje za polaganje vječnih zavjeta i svećeničkog ređenja. Zahvaljujući ovoj gesti pape Franje, mons. Marek Solarczyk, pomoćni biskup varšavsko-praški, zaredio ga je za đakona, a potom i za svećenika.”

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh