Vijesti

SLUŽBENO PRIOPĆENJE IZ APOSTOLSKE NUNCIJATURE U ZAGREBU // Giuseppe Pinto novi je Apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj!

Danas je iz Apostolske nuncijature u Zagrebu stiglo priopćenje o imenovanju novog Apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj

Priopćenje:

Sveti Otac Franjo imenovao je za Apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj, Preuzvišenog nadbiskupa Giuseppea Pinta, dosadašnjeg Apostolskog nuncija na Filipinima.

Zagreb, 30. lipnja 2017.

 

Životopis novoizabranog nuncija

Mons. Giuseppe Pinto je rođen 26. svibnja 1952. u Noci (Bari). Za svećenika je zaređen 1. travnja 1978. Inkardiniran je u biskupiju Conversano. Postigao je doktorat iz Kanonskog prava. U diplomatsku službu Svete Stolice ušao je 1. svibnja 1984., a diplomatsku službu je obavljao u slijedećim Apostolskim nuncijaturama: Papua Nova Gvineja, Argentina i u Državnom Tajništvu Svete Stolice – u Odjelu za odnose sa državama.

Apostolskim nuncijem u Senegalu, Maliju, Gvineji Bisau i u Capo Verde te Apostolskim delegatom u Mauritaniji imenovan je 4. prosinca 2001. Apostolskim nuncijem u Čileu imenovan je 6. prosinca 2007. Za apostolskog nuncija na Filipinima imenovan je 10. svibnja 2011. Osim materinskog talijanskog jezika govori francuski, engleski i španjolski jezik.

Izvor: Vatikanski radio

Priredila: Gabriela Jurković (Book.hr)

Najčitanije

Na vrh