Vijesti

SLUČAJ BOLESNOG DJEČAKA PRATI CIJELI SVIJET // Papa Franjo obećao moliti za Charlieja i njegove roditelje

„Ne postoji život koji nije vrijedan življenja…”

„Papa Franjo moli za Charlieja i njegove roditelje i u ovom trenutku velike patnje, suosjeća s njima”, rekao je ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice, Greg Burke, nakon vijesti da su Charliejevi roditelji povukli zahtjev da svoga sina odvedu u Sjedinjene Države, kako bi ga tamo podvrgli eksperimentalnom liječenju. Završnu riječ pravne bitke objavili su dječakovi roditelji jučer popodne, tijekom saslušanja na Visokom sudu u Londonu.

„Sveti Otac traži da se ujedinimo molitvi kako bi mogli naći utjehu u Božjoj ljubavi“, dodao je Burke.

Događaj je to, koji je pokrenuo mnoge i ganuo svijet, uz toliko posredovanje, među kojima je i ono pape Franje, uz mnoge prosvjede i manifestacije na društvenim mrežama i po trgovima, te molitve da bi se Charlieju dala prilika za život. Kardinal Gualtiero Bassetti, predsjednik Talijanske biskupske konferencije, prošlog je petka ustvrdio kako „ne postoji život koji nije vrijedan življenja” – misleći na Charlieja.

Prema riječima Charliejevih roditelja, previše je vremena izgubljeno na saslušanjima na Sudu. Slabljenje i propadanje mišićnoga tkiva je nepovratno. „Nakon što su vidjeli nalaze posljednje magnetske rezonancije i encefalograma, američki i talijanski liječnici ponudili su se da pokušaju liječiti Charlieja. Dječakov mozak nije bio mrtav“. Čak i sada reagira na poticaje; ipak, propadanje mišića znatno je uznapredovalo“.

Sud je pak sa svoje strane, potvrdio svoju prethodnu presudu od 11. travnja: „da je u najboljem Charliejevu interesu – umrijeti”. Sud nadalje smatra da je londonska bolnica postupila ispravno. Roditelji su sa svoje strane, u međuvremenu odlučili osnovati zakladu za druge pacijente koji trpe od iste mitohondrijske bolesti, kako bi za njih liječenje bilo brzo i pravovremeno.

„A sada je vrijeme da Charlie ode i bude s anđelima”, zaključili su naposljetku Charliejevi roditelji.

Više o odluci Charliejevih roditelja da odustanu od borbe za život svoga djeteta možete pročitati OVDJE.

Izvor:  Vatikanski radio

Priredila: Gabriela Jurković (Book.hr)

Najčitanije

Na vrh