Brak i odnosi

SEKS I BRAK

Molitva za vrijeme seksa: Ako uključimo Boga u bračne intimne odnose, sačuvat ćemo svoj brak i svoju obitelj Možete li zamisliti seks u kojem Vas očekuje supružnik koji će Vas za vrijeme odnosa obilno blagosloviti ne samo svojom ljudskom ljubavlju već i onom Božjom?

Molite li za vrijeme seksa

Foto: Shutterstock

 

Je li vam kao supružnicima ikad palo na pamet da je seks jedan od najboljih načina na koji možete blagosloviti svoga supružnika? U seksu se suprug daruje supruzi, i obratno. Seks je jedan od najvećih darova koji je Bog podario supružnicima, i seks je način na koji Bog u obitelji stvara nove živote. Zato bi trebalo biti sasvim normalno da Boga uključimo u seks.

Za vrijeme bračnoga seksa trebali bismo biti svjesni Božje ljubavi i prisutnosti te mu zahvaljivati

Za vrijeme bračnoga seksa trebali bismo biti svjesni Božje ljubavi i prisutnosti te mu zahvaljivati i blagoslivljati ga. Trebali bismo biti zahvalni za darovanog nam supružnika, ali i za darovani užitak.

Seks je i duhovni prostor u kojemu je dvoje supružnika najintimnije sjedinjeno. To je vrijeme kad mogu Bogu jedno za drugo zahvaljivati, no također i vrijeme kad mogu jedno za drugo moliti. U seksu supružnici nisu samo jedno tijelo nego i jedan duh ako su oboje u mislima s Bogom. U seksu supružnici rasterećuju jedno drugo, obnavljaju bračni savez jedno s drugim i s Bogom, te svoga bračnoga druga zagovaraju pred Bogom. Iz takvoga seksa rađa se i blagoslovljen i prihvaćen novi život.

Nakon što smo doživjeli vrhunac sjedinjenja, ostanimo zagrljeni nastavljajući blagoslivljati jedno drugo

Možete li zamisliti seks u kojem Vas očekuje supružnik koji će Vas za vrijeme odnosa obilno blagosloviti ne samo svojom ljudskom ljubavlju već i onom Božjom?

Biblija seks naziva i sastajanjem muža i žene. To dakle znači vrijeme, prostor i način na koji muž i žena potpuno sami susreću jedno drugo i Boga.

Bračni zagrljaj je trenutak kad možemo ući u tišinu i mir svoga srca, ondje susresti Boga i blagosloviti supružnika. Nakon što smo doživjeli vrhunac sjedinjenja, ostanimo zagrljeni nastavljajući blagoslivljati jedno drugo.

Seks se istinski ne usavršava promjenom raznih stimulansa, partnera ili načina, nego međusobnim upoznavanjem i napredovanjem u svetosti

Seks je nešto što se, jednako kao molitva, stalno usavršava kako bi nas sve više usrećivalo. No to se istinski ne događa promjenom raznih stimulansa, partnera ili načina, nego međusobnim upoznavanjem i napredovanjem u svetosti.

Ako na ovakav način razmišljamo o seksu i pristupamo mu, tada ćemo bez problema znati što je u seksu prihvatljivo, a što nije, kad je seks dopušten, a kad nije. Znat ćemo da je bračna nevjera nezamisliva i znat ćemo zbog čega.

Može li supružnik vjernik imati bolju priliku za molitvu i blagoslivljanje svoga supružnika nevjernika, od trenutaka intimne povezanosti?

Muž vjernik posvećuje ženu nevjernicu i žena vjernica posvećuje muža nevjernika, kaže nam apostol Pavao. Može li supružnik vjernik imati bolju priliku za molitvu i blagoslivljanje svoga supružnika nevjernika, od trenutaka intimne povezanosti tijekom cijeloga trajanja intimnoga sastajanja?

Zato, ako uključimo Boga u bračne intimne odnose, sačuvat ćemo svoj brak i svoju obitelj, otvorit ćemo se životu i imat ćemo moćno sredstvo međusobnog blagoslivljanja. Izazivam vas da počnete za vrijeme bračnih odnosa u srcu zahvaljivati Bogu i blagoslivljati ga.

Ne potiče li nas Riječ Božja da u svemu zahvaljujemo Bogu!? Zašto onda ne u onome što nam pričinja tako veliko zadovoljstvo?!

Preporučamo vam knjigu o braku autora dr. Emersona Eggerichsa pod naslovom „Ljubav i poštovanje u obitelji”. Više o knjizi možete pročitati ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh