Vijesti

SAVJETODAVNO MJESTO ZA TRUDNICE, BRAČNE PAROVE I OSOBE KOJE PATE OD POSTABORATIVNOG SINDROMA

Udruga „Hrvatska za život“ otvorila svoj prvi Centar za život u Zagrebu Centar je otvoren za sve, bez obzira na vjersku i drugu pripadnost.

Papa Franjo: Ako je na našem licu tuga, kako drugi mogu vjerovati da smo otkupljeni

U prisustvu brojnih pro-life aktivista i podupiratelja, prošloga petka u zagrebačkoj Tratinskoj 66, otvoren je prvi u nizu Centar za život Udruge „Hrvatska za život“.


Centar je prostor udruge „Hrvatska za život“ i inicijative „40 dana za život“, a osim kao uredski prostor, služit će i kao savjetodavno mjesto za trudnice u vezi informiranja o trudnoći, nerođenom djetetu, porodu, kao pomoć osobama koje pate od postabortivnog sindroma te bračnim parovima koji imaju problema s plodnošću.

Program je započeo večernjom sv. misom zahvalnicom u obližnjoj Crkvi sv. Josipa na Trešnjevci, a potom je oko 20 sati u prisustvu župnika vlč. Damira Ocvirka i patera Marka Kornelija Glogovića, prostor od 30-ak kvadrata svečano otvoren i blagoslovljen. Tom se prilikom okupljenima prigodno obratio predsjednik udruge „Hrvatska za život“ i nacionalni koordinator inicijative Ante Čaljkušić, a p. Glogović je donio raspelo, sliku Gospe Guadalupske, zaštitnice nerođenih i svjetskog pro-life pokreta, te relikvije sv. Marije Goreti, mučenice čistoće. U cijelom je programu sudjelovao i duhovnik zagrebačkog tima inicijative – don Danijel Hranilović.

Prostor će od početka 2018. godine radnim danima biti otvoren  od 9 do 19 sati, subotom po dogovoru, a nedjeljom i praznicima/blagdanima u slučaju kriznih situacija i potreba. Centar je otvoren za sve, bez obzira na vjersku i drugu pripadnost.

Kontakt osoba je voditeljica Centra za život Dijana Brozović  (0917241044, [email protected]).

Izvor: Prolife.hr; Book.hr

Priredila Gabriela Jurković

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh