Duhovnost

PRESVETA EUHARISTIJA

Savjeti svetog Ivana Vianneya za trenutke nakon svete pričesti Razgovarajte neko vrijeme s Isusom Kristom jer imate sreće da ga posjedujete u srcu, Tijelu i Duši, onakvim kakav je bio za života na zemlji. ❤️

Sveti Ivan Vianney savjetuje kako iskoristiti vrijeme nakon svete pričesti

Foto: Alexey Vecherin, Shutterstock

 

Sveti Ivan Vianney kaže kako „smo sretni kad ostavimo oltarnu ogradu kao što bi mudraci bili sretni da su odnijeli dijete Isusa.“ I nastavlja:

Nakon svake vaše pričesti, slušajte Gospodina prisutnog u srcu, razgovarajte s njim, pozovite Presvetu Djevicu da mu zahvali u vaše ime i budite pribrani cijeli dan. Dužni smo zahvaliti zbog najosnovnije pristojnosti i našeg osobnog interesa.

‘Zamolite ga sve milosti koje želite za sebe i druge, dobri Bog neće vam moći ništa odbiti prinesete li mu njegova Sina i zasluge njegove Muke i smrti’

Razgovarajte s Isusom Kristom

Razgovarajte neko vrijeme s Isusom Kristom jer imate sreće da ga posjedujete u srcu, Tijelu i Duši, onakvim kakav je bio za života na zemlji. Zamolite ga sve milosti koje želite za sebe i druge, dobri Bog neće vam moći ništa odbiti prinesete li mu njegova Sina i zasluge njegove Muke i smrti.

Činite djela zahvaljivanja nakon svete pričesti, zatim pozovite Presvetu Djevicu, sve anđele i svetce da s vama zahvale Bogu.

Iz knjige „Presveta euharistija“ o. Thomasa J. McGoverna. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh