Brak i odnosi

PREDANJE U BOŽJE RUKE

Savjet koji je dobio stariji bračni par preobrazio je njihov brak Mnogi bračni parovi ne uspijevaju zajedno moliti jer se odlučuju na nešto što je dugoročno neizvedivo

Foto: Pixabay

 

Bez iznimke

„Svake večeri bez iznimke, držeći se za ruke, izmolite zajedno jedan Očenaš i jednu Zdravomariju, te tako prikažite Bogu svoj dan i svoju noć.“ Ovo je savjet koji je dobio jedan bračni par od pedesetak godina.

Iako malo skeptičan zbog tako jednostavnog zahtjeva, muž je ipak prihvatio moliti sa svojom ženom na taj način. Nekoliko godina poslije svjedoči: „Naš je brak preobražen, uglavnom zahvaljujući tom kratkom vremenu koje smo zajedno vjerno provodili pred Bogom i posvećivali njemu. Jednostavnost koja sada obilježava naš bračni život posljedica je tog predanja u Božje ruke“.

Gotovo ništa, a mijenja sve

Mnogi bračni parovi ne uspijevaju zajedno moliti jer se odlučuju na nešto što je dugoročno neizvedivo. Za postojanu zajedničku molitvu ne treba tražiti komplicirane stvari. Što je jednostavnije od jednog Očenaša i jedne Zdravomarije? To je gotovo ništa, a mijenja sve. To „gotovo ništa“ je poput onih pet kruščića i dvije ribe iz Evanđelja: Gospodin ih beskrajno umnožava.

OTKRIJTE JEDINSTVENU TAJNU USPJEŠNOG BRAKA! Preporučamo knjigu „Ljubav i poštovanje“, autora dr. Emersona Eggerichsa, uspješnicu „New York Timesa“ prodanu u više od 1 600 000 primjeraka!

Knjigu možete kupiti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh