Aktualnosti

ODAZOVIMO SE POZIVU

Samohrana majka petero djece iz Škabrnje treba našu pomoć! Preporuku za pružanje pomoći obitelji Matijević dao je i župnik don Ivan Rončević, koji navodi kako osobno jamči za njihovu tešku situaciju

Foto: HUPŽNDS

Foto: HUPŽNDS

Hrvatska udruga za pomoć žrtvama nasilja, djeci i siromašnima odaslala je zamolbu za pomoć teško bolesnoj Andrijani Matijević, samohranoj majci petero djece iz Škabrnje, čiji je suprug preminuo.

Foto: HUPŽNDS

Foto: HUPŽNDS

Organizatori humanitarne akcije posjetili su obitelj Matijević 8. rujna. U svojoj zamolbi navode i kako im je preporuku za pružanje pomoći obitelji Matijević dao i župnik don Ivan Rončević – rekao je da osobno jamči vjerodostojnost; njihova je situacija zaista teška.

„Što god učiniste jednom od ove moje najmanje braće, meni učiniste!” (Mt 25, 45)

„Ova dječica zaslužuju pomoć svih nas. Školarci su i u školi su, unatoč teškim uvjetima, uspješni i imaju dobre ocjene i pohvale. Malena Magdalena najmlađa je i ide u 2. razred osnovne škole. Zaželjela je rajf za kosu i skromno: „Ako može, ono što vole djevojčice njene dobi”. Nije precizirala što, već navela: „Što dragi dobri ljudi daju”.

Zadarski list stupio je u kontakt s Hrvatskim zavodom za socijalni rad koji je također potvrdio teške uvjete obitelji.

Foto: HUPŽNDS

Foto: HUPŽNDS

Obitelj prima pomoć Hrvatskog zavoda za socijalni rad. Majka ne može raditi zbog toga što sama brine o petero maloljetne djece koja putuju u školu, i zbog teških bolesti. Pije lijekove koje mora nadoplatiti.  Zakoniti suprug i otac djece je nažalost preminuo od teške bolesti, odnosno četvrti jaki moždani udar ga je nažalost ubio. Suprug ove samohrane majke i otac njihove petero djece bio je hrvatski branitelj i proživio strahote. Za ovu obitelj preporuku su dali župnik Don Ivan Rončević, Hrvatski Zavod za socijalni rad i Hrvatska Udruga za pomoć žrtvama nasilja, djeci i siromašnima.

Život u nehumanim uvjetima

„Žive u jako teškim i nehumanim uvjetima, u malom prostoru punom vlage s crnim zidovima. Obitelj nam se javila za pomoć po preporuci Župnika i Centra za socijalnu skrb, a vidjeli su nas i u medijima te zamolili za pomoć jer više tako dalje ne mogu. Hrane nemaju, imaju dugovanja, djeca nemaju osnovne stvari, a jedina želja im je da nisu gladni”, kazuju iz Zavoda.

Ovo im treba:

hrana, higijenske potrepštine, peć na drva, drva za ogrjev oko 8 do 10 metara, tenisice broj 34 za najmlađu kćer Magdalenu, a za starije broj 39. Gospođa Andrijana nosi tenisice broj 42, potrebna joj je i majica XXL te odjeća za djecu. Andrija ima 10 godina i volio bi imati kopačke za nogomet 39 i rukavice br 5. Andrijana je zamolila i laptop za najstariju kćer Nikolinu (15) koja pohađa 1. razred srednje škole.

Organizator je akcije, sukladno zamolbi obitelji Matijević, župnika i Hrvatskog Zavoda za socijalni rad, Hrvatska udruga za pomoć žrtvama nasilja, djeci i siromašnima (HUPŽNDS).

Adresa obitelji je Put Ražovljeve Glavice 3, Škabrnja 23 223.

Donacije se mogu uplatiti na račun u banci Erste&Steiermärkische:

IBAN – HR4824020061101034912

primatelj – HUPŽNDS

Svift/bic za uplate iz inozemstva – ESBCHR22

model 00

poziv na broj: 73834063697-2023

Za Book.hr priredila A. P.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 euro:

Želim donirati 2 eura:


Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

Hvala!

❤️

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh