Duhovnost

O. LORENZO MONTECALVO

Samo ISUS može preobraziti čovjekov život Što se više upoznaje ljubav Božja, to se više mrzi ono što nam svijet nudi kao lijepo i dobro za nas

Foto: Thuong Do, Unsplash

Foto: Thuong Do, Unsplash

 

(Mk 16,15-18)

Samo ISUS može preobraziti čovjekov život. Sveti Pavao je bio nasilan čovjek pa postao krotak; bio je legalist pa postao milosrdan; bio je nepopustljiv pa postao strpljiv; smatrao se pravednim pa se vidio kao prvi od grešnika; mrzio je, progonio i ubijao kršćane pa postao veliki apostol kršćanstva te je čak dopustio da ga ubiju iz ljubavi prema Kristu.

Unatoč grijesima osjeća oprost

Pavlov susret s Isusom je autentičan i osoban; nije formalan i površan. Pavao ostaje zaslijepljen Isusovom ljepotom i milostima koje mu otkrivaju sve njegove grijehe tako da Pavao razumije da nije zakon taj koji spašava, nego je spasenje u Krvi Isusa Krista prolivenoj na križu. Unatoč svojim grijesima Pavao osjeća da mu je oprošteno, zagrljen je, ljubljen i spašen od Isusa Krista. Zbog ovoga on pun Duha Svetoga postaje svjedok Isusa Krista po svem svijetu za koji se tada znalo. Njegovo SVJEDOČANSTVO zapečaćeno je mučeništvom u Rimu. Nitko i ništa ga nije odijelilo od ljubavi prema Bogu Ocu, Sinu i Duhu Svetomu. U svemu je pobjeđivao Kristovom milošću.

Susret s Kristom

Ako Krista ne susretneš uistinu, tvoje će obraćenje biti uvijek polovično. Tvoje će srce uvijek biti podijeljeno između ljubavi prema Isusu i ljubavi prema svijetu. Nemoj zaboraviti: srce razdijeljeno u osjećajima je nesretno srce.

Što se više upoznaje ljubav Božja, to se više mrzi ono što nam svijet nudi kao lijepo i dobro za nas.

DOĐI, DUŠE SVETI, OGNJU ISTINE I LJUBAVI! Amen. Aleluja.

S ljubaznim dopuštenjem Družbe Otaca Božanskih zvanja

Preporučujemo knjigu „Preobražena”, autorica Christine Watkins i Patricie Sandoval.  Knjigu u izdanju izdavačke kuće Kyrios možete kupiti ovdje.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA:

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh