Duhovnost

O. LORENZO MONTECALVO

Ruka je stvorena da blagoslivlja, a ne da prijeti Ruka nije stvorena da udara, već da miluje. Šaka u zraku znak je nasilja. Koliko su nasilja u društvu stvorile određene ideologije bez Boga

Foto: Pixabay

 

Prije obreda kojeg se obavlja u Crkvi kako bi se štovalo, hvalilo, blagoslivljalo i ljubilo Gospodina, potrebno je obaviti jedan drugi obred, a to je pomoći bližnjemu koji je siromašan, pati i marginaliziran je od strane bogataša i moćnika ovoga svijeta koji su ga, budući da žive bez milosrđa, odbacili. Kao što nas Gospodin poziva da oprostimo svom neprijatelju prije nego odemo pred Boga, tako ne možemo doći u Božju prisutnost ako prije nismo pomogli bratu u potrebi.

Tražimo, uz pomoć Duha Svetoga, da shvatimo duhovni smisao usahle ruke koju Gospodin ozdravlja

Preko ljubavi koju, u ime Gospodnje, trebamo pružiti svom bližnjemu, posebno onomu koji pati, razumijemo kako nas Gospodin ljubi. Tražimo, uz pomoć Duha Svetoga, da shvatimo duhovni smisao usahle ruke koju Gospodin ozdravlja. Zatvorena ruka je znak da nije otvorena davati onomu koji je siromašan i pomilovati onoga koji nije ljubljen. Koliko škrtosti u tolikim ljudskim srcima! Zbog toga ima mnogo siromaha.

Bog ljubi onoga koji daruje velikodušno i radosno

Bog ljubi onoga koji daruje velikodušno i radosno. Obično je onaj, koji je škrt u davanju hrane siromasima, škrt i u gestama nježnosti. Ruka nije stvorena da udara, već da miluje. Šaka u zraku znak je nasilja. Koliko su nasilja u društvu stvorile određene ideologije bez Boga.
Ruka je stvorena da blagoslivlja, a ne da prijeti.

Amen. Aleluja.

O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva

Izvor: Sjeme

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh