Vijesti

RODNA IDEOLOGIJA // Primjer prve britanske ‘spolno promjenjive’ obitelji ukazuje na tragične posljedice ‘rodne ideologije’

Primjer prve britanske 'spolno promjenjive' obitelji ukazuje na tragične posljedice 'rodne ideologije'

Primjer britanske obitelji, gdje je otac ‘žena’, majka ‘muško-ženska’, a dijete ‘spolno neutralno’, zrcali posljedice nametanja ideologije, koja zagovara slobodu u odabiru vlastita spola…

Zadnjih nekoliko tjedana i u našoj je zemlji vođena rasprava vezana s ratifikacijom Istanbulske konvencije, u čijoj se pozadini krije nametanje ‘rodne ideologije’.

Primjer britanske obitelji, gdje je otac ‘žena’, majka ‘muško-ženska’, a dijete ‘spolno neutralno’, zrcali posljedice nametanja ideologije, koja zagovara slobodu u odabiru vlastita spola.

‘Rodna ideologija’ u praksi

Rodna ideologija počiva na ideji da je spol ‘puka društvena i zakonska klasifikacija bioloških karakteristika koja osobe dijeli na dvije kategorije – na osnovu genitalija i reproduktivnih funkcija, te je društveni konstrukt i osnova diskriminacije i neravnopravnosti’.

‘Bračni par’ iz Velike Britanije, Nikki i Louise Draven, svojim primjerom pokazuju kako zapravo izgleda realizacija rodne ideologije. Nikki je rođena kao žena, ali se identificira kao muškarac i žena, dok je Louise rođen kao muškarac, ali želi biti žena. ‘Vjenčali’ su se 2012. godine i prvi su primjer ‘spolno promjenjive’ obitelju u Britaniji.

Odgoj ‘spolno neutralnog’ djeteta

Par ima i dijete, koje je ‘spolno neutralno’, jer mu roditelji žele dati ‘pouzdanje da bude tko hoće’. Priznaju da je dječak u vrtiću ‘pod pritiskom druge djece’, ali isto tako i da su razgovarali s njim i objasnili mu da će mu igra lutkama pomoći kada jednom ‘bude tata’, na što je dječak navodno odgovorio: „Možda ne budem tata, možda budem mama!“, prenosi Prolife.hr.

Da stopa pobornika rodne ideologije, posebice na Zapadu, sve više raste, pokazuje i ovaj primjer. Kakve će posljedice ostaviti na društvo u cjelini, tek ćemo vidjeti. No, ako se obistini ona da je stanje u društvu odraz stanja u obitelji, mogli bismo malo zastati i zamisliti se nad tom činjenicom…

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh