Vijesti

RODNA IDEOLOGIJA // Primjer prve britanske ‘spolno promjenjive’ obitelji ukazuje na tragične posljedice ‘rodne ideologije’

Primjer britanske obitelji, gdje je otac ‘žena’, majka ‘muško-ženska’, a dijete ‘spolno neutralno’, zrcali posljedice nametanja ideologije, koja zagovara slobodu u odabiru vlastita spola…

Zadnjih nekoliko tjedana i u našoj je zemlji vođena rasprava vezana s ratifikacijom Istanbulske konvencije, u čijoj se pozadini krije nametanje ‘rodne ideologije’.

Primjer britanske obitelji, gdje je otac ‘žena’, majka ‘muško-ženska’, a dijete ‘spolno neutralno’, zrcali posljedice nametanja ideologije, koja zagovara slobodu u odabiru vlastita spola.

‘Rodna ideologija’ u praksi

Rodna ideologija počiva na ideji da je spol ‘puka društvena i zakonska klasifikacija bioloških karakteristika koja osobe dijeli na dvije kategorije – na osnovu genitalija i reproduktivnih funkcija, te je društveni konstrukt i osnova diskriminacije i neravnopravnosti’.

‘Bračni par’ iz Velike Britanije, Nikki i Louise Draven, svojim primjerom pokazuju kako zapravo izgleda realizacija rodne ideologije. Nikki je rođena kao žena, ali se identificira kao muškarac i žena, dok je Louise rođen kao muškarac, ali želi biti žena. ‘Vjenčali’ su se 2012. godine i prvi su primjer ‘spolno promjenjive’ obitelju u Britaniji.

Odgoj ‘spolno neutralnog’ djeteta

Par ima i dijete, koje je ‘spolno neutralno’, jer mu roditelji žele dati ‘pouzdanje da bude tko hoće’. Priznaju da je dječak u vrtiću ‘pod pritiskom druge djece’, ali isto tako i da su razgovarali s njim i objasnili mu da će mu igra lutkama pomoći kada jednom ‘bude tata’, na što je dječak navodno odgovorio: „Možda ne budem tata, možda budem mama!“, prenosi Prolife.hr.

Da stopa pobornika rodne ideologije, posebice na Zapadu, sve više raste, pokazuje i ovaj primjer. Kakve će posljedice ostaviti na društvo u cjelini, tek ćemo vidjeti. No, ako se obistini ona da je stanje u društvu odraz stanja u obitelji, mogli bismo malo zastati i zamisliti se nad tom činjenicom…

Najčitanije

Na vrh