Roditelji i djeca

Roditelji, ne trgujte s djecom!

"Otpust svoju prošlost" - ulomak iz knjige

Roditelji, svoju ljubav morate slobodno davati svojoj djeci, ona nikad ne smije postati teret duga kojim ih vežete za sebe. Ako vaša djeca nakon što se vjenčaju odluče biti blizu i često dovoditi unuke u posjet, to je blagoslov svima – kao što bi i trebalo biti. Ne smijete trgovati vašim uslugama iz prošlosti u zamjenu za usluge u sadašnjosti, niti bi vam to djeca smjela dopustiti. Ti su dani prošli. Dugovi su izbrisani, kao da je dan vjenčanja istovremeno i dan jubileja.

Isus se sav predao na križu. Taj Njegov dar nije nikoga od nas vezao za Njega. On je slobodno dao. Iako je Njegov dar najuzvišeniji i najbolji koji je itko ikada dao, bila bi Mu uvreda da smatramo da mu time išta dugujemo ili da nas On njime nadzire. Njegov nas dar nije zarobio! Oslobodio nas je. Isto vrijedi i za roditeljsku ljubav: sve što roditelji rade za nas od začeća do zrelosti trebamo smatrati darom koji su nam slobodno dali, a ne zamkom za djecu.

Ulomak iz knjige Otpusti svoju prošlost; poglavlje Postati jedno znači zaista ostaviti oca i majku.

O knjizi “Otpusti svoju prošlost”

U ovoj ćete knjizi pronaći upute kako pomoći onima koji u djetinjstvu nisu imali blagoslovljen odnos s roditeljima, jednako tako na koji način sami sebi pomoći u toj istoj potrebi. Ona govori o problemima koji nastaju kad se tinejdžeri odvajaju od roditelja u odrasloj dobi; o tome što su to roditeljska inverzija i zamjenski bračni drug; kako pronaći pravoga bračnog druga, kako pronaći i živjeti svrhu vlastitog života, te kako postati jedno s drugima, u jedinstvu Tijela Kristova.

Preuzmi nadzor nad vlastitom budućnošću tako što ćeš se riješiti rana, navika te usvojenih stavova iz prošlih odnosa.

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Ako naručujete iz Hrvatske, kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako naručujete iz inozemstva, kliknite na gumb „Kupi knjigu iz inozemstva”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Tekst je prvotno bio objavljen u mjesečniku Book.

Najčitanije

Na vrh