Duhovnost

Rekla je svom župniku da više neće dolaziti u crkvu… On ju je zamolio za jednu uslugu Ovaj odgovor možete upotrijebiti kada vam idući put netko kaže da ne ide u crkvu zbog nečijeg ponašanja i sl.

Foto: Shutterstock

 

Andy Harris, župnik u Crkvi Križa u Haughtonu u Louisiani podijelio je na svojoj stranici na Facebooku priču o ženi koja je odlučila napustiti svoju crkvu. Nije napisao radi li se o istinitoj priči, ali kako god bilo, priča ima odličnu pouku.

„Vidjela sam ženu kako ogovara drugog člana crkve; vjernici gledaju na mobitele za vrijeme mise”

Žena je došla župniku kako bi ga obavijestila da više neće ići u crkvu. Zbunjen njezinom odlukom župnik ju je zamolio da mu kaže razlog.

„Ah!” počela je ona. „Vidjela sam ženu kako ogovara drugog člana crkve; vjernici gledaju na mobitele za vrijeme mise i još puno toga”, odgovorila je.

Župnik je bio tužan kad je čuo njezine razloge, ali nije bio iznenađen jer je sve to čuo već i ranije. Zato ju je pustio da ode, ali ne prije nego što učini još jednu stvar: „U redu, ali učinite mi uslugu: uzmite čašu vode i prošećite oko crkve tri puta, a da ne prolijete nijednu kapljicu. Nakon toga, napustite crkvu ako želite.”

Bila je to, blago rečeno, neobična molba, ali žena je znala da će to izvesti bez problema. Slijedila je njegove upute, obišla crkvu tri puta s čašom punom vode i vratila se. Zadatak izvršen.

Kad držimo oči na Isusu, nemamo vremena gledati tuđe pogreške…

Župnik ju je upitao: „Kad ste hodali oko crkve, jeste li vidjeli nekoga da ogovara?”

„Ne”, odgovorila je.

Zatim ju je upitao je li vidjela licemjere, ili nekoga kako tipka po mobitelu. Odgovor je ponovno bio negativan.

Nakon toga župnik joj je rekao: „Usredotočili ste se na staklo, jer ste se brinuli da ne prolijete vodu. Isto je i s našim životom. Kad držimo oči na Isusu, nemamo vremena gledati tuđe pogreške. Pružit ćemo im ruku i usredotočiti se na našu šetnju s Gospodinom.”

Izvor: Faithit

Prevela Vedrana Prka

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh