Duhovnost

KAKO ZAVOLJETI SVOJ ŽIVOT?

Razočaravamo se zbog stava koji smo usvojili u djetinjstvu Ovo uvjerenje, koje je izvor većine naših životnih razočaranja, a često onda i pada u teža stanja čak i u depresiju, usvojili smo još u djetinjstvu. A možemo ga se osloboditi…

Foto: fizkes, Shutterstock

 

(…)

Bog od tebe nešto traži

Bog će tražiti od tebe da se otvoriš i da s hrabrom iskrenošću otkriješ svoje tajne, da kao paralitičar objesiš o Njegov stup svoju bespomoćnost, svoje strahove, potrebe i tajne. Vrlo je vjerojatno da ćeš otkriti tu svoju radikalnu, temeljnu, osjetilnu dogmu o postojanju savršene ljubavi, da ljudsko biće može zamijeniti Boga. Čovjek je grešan i voli sam sebe obmanjivati, više nego ikog drugog, više nego Boga. U obmanjivanju samih sebe bolji smo nego u obmanjivanju drugih. Čvrsto vjerujemo u svoja uvjerenja, ali ona nisu uvijek istinita. Jako teško će biti odustati od njih, jer su tijekom mnogih godina vjerovanja u postojanje takve glupe, idealne ljubavi tebi značila sve.

Teško je odustati od potrebe da te drugi nose na rukama, ali te nitko ne može nositi toliko godina. Istinu govoreći, ta ideja je mogla biti jedina stvar koja te držala u životu…

Teško je odustati od potrebe da te drugi nose na rukama, ali te nitko ne može nositi toliko godina. Istinu govoreći, ta ideja je mogla biti jedina stvar koja te držala u životu, dizala te u teškim trenutcima poslije ponovnih razočaranja. Često zbog takvog uvjerenja možda nisi dobro primijetio/primijetila da si obično iz jedne ovisnosti brzo padao/padala u drugu.

Ne budi ranjiv/a

Danas Isus od tebe očekuje da odbaciš to uvjerenje i da više ne budeš ranjiv/ranjiva. Dovoljno je biti povrijeđen četiri puta u životu, čemu peti put? Ovo Evanđelje danas je za one, braćo i sestre, koji su imali takve četiri situacije. To Bog tebi govori da su dovoljna ta četiri muškarca ili četiri žene koje si susreo u životu; dosta je takvih situacija. Sada trebaš uvidjeti da postoji samo Jedan koji te može nositi na rukama. I nitko više. (…)

 

 

Iz knjige Kako zavoljeti svoj životˮ autora patera Augustyna Pelanowskog. Više o knjizi možete saznati ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu do 22. prosinca 2023. po sniženoj cijeni možete putem webshopa naše Biblioteke Figulus nabaviti ovdje.

 

Za Book.hr priredila M. V. odabrala A. P.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh