Duhovnost

RAZGOVOR S TALIJANSKIM EGZORCISTOM

Zašto se Sotona daje u ljudske ruke da bi postao oruđe zla? Donosimo serijal pitanja i odgovora iz knjige „Što s đavlima i vračarskim urocima?“, talijanskog egzorcista Raula Salvuccija

Zašto ljudi sklapaju ugovor sa Sotonom?

Foto: Shutterstock

 

Pitanje:

Zašto se Sotona daje u ljudske ruke da bi postao oruđe zla?

Odgovor:

Zlodusi traže sve moguće načine kako bi stupili u izravan dodir s ljudskim stvorenjima i tako ih otrgli od spasenja koje im nudi Krist. Nadalje, grčevito drže one koji im se posvećuju, bilo privremeno, bilo za vječnost. Na taj se način, po njima, mogu okomiti na druge ljude, da bi ih, po nemjerljivu niza patnji strovalili u očaj, barem u ovom životu, a po mogućnosti, i u vječnosti.

Onaj tko ne shvaća Sotoninu suludu težnju da iskoristi sva sredstva da bi se okomio na Božju djecu, neće nikada moći posve spoznati bit te stvarnosti. Dok se šaljivci, u Crkvi i izvan nje, upuštaju u hamletovsku raspravu o tome postoji li Đavao još uvijek ili ne, Sotona može spokojno ulaziti u ljudske živote.

Molitve smo preuzeli iz knjige „Što s đavlima i vračarskim urocima?” talijanskog egzorcista Raula Salvuccija. Više o knjizi možete saznati ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

O knjizi „Što s đavlima i vračarskim urocima?“

Ovaj cjeloviti priručnik – koji je već postao klasik – sadrži pojašnjenja svih aspekata zagonetne stvarnosti okultnog svijeta. Jasan i potkrijepljen rezultat je duga proučavanja brojnih kvalificiranih egzorcista, svećenika i laika.

Namijenjen je:

  • svima koji žele otkriti jesu li pogođeni silama zla
  • onima koji doživljavaju duhovne napade te im treba oslobođenje
  • pastirima Crkve koji žele poučiti i voditi vjernike prema oslobođenju od zla
  • članovima Crkve i društva koji žele rasvijetliti i pojasniti misteriozne pojave.

Napisan je jednostavnim i svima razumljivim stilom.

 

put do istine knjiga

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Ako naručujete iz Hrvatske, kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako naručujete iz inozemstva, kliknite na gumb „Kupi knjigu iz inozemstva”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Najčitanije

Na vrh