Duhovnost

RAZGOVOR S TALIJANSKIM EGZORCISTOM // Što učiniti kada se pronađu ‘začarani’ predmeti? Donosimo serijal pitanja i odgovora iz knjige „Što s đavlima i vračarskim urocima?“, talijanskog egzorcista Raula Salvuccija, koja iz tiska izlazi početkom rujna 2017.

Što učiniti kada se pronađu 'začarani' predmeti?

Foto: Shutterstock

 

Pitanje:

Jednom kad se pronađu ti pogubni predmeti, kako vidljivi, tako i skriveni, što učiniti s njima: uništiti ih ili baciti?

Odgovor:

Drevna tradicija, nastala u ekološki povoljnija vremena, kad su rijeke uistinu sadržavale vodu, nalaže da ih se baci u riječne tokove. Temeljna zamisao još uvijek vrijedi, premda ju je teško uklopiti u stvarnost današnjice.

Koji su ključni preduvjeti za onesposobljavanje začaranog predmeta?

Čini se da su dva ključna preduvjeta za onesposobljivanje začaranog predmeta: udaljenost od osobe i od njezina mjesta stanovanja i radnoga mjesta te njegovo uništenje. U prošlosti je rijeka veoma dobro vršila tu dvojaku zadaću: tekuća voda bi ga odnosila daleko, a uronjenost u vodu bi ga s vremenom usitnila i uništila. Danas su međutim rijeke ili bez vode ili s veoma malo vode, tako da nisu uvijek u stanju osigurati udaljenost i razgradnju. S druge strane, onima koji stanuju u velikim urbanim središtima nije jednostavno pronaći most s kojega bi tako nešto mogli baciti.

Moguće ih je i spaliti, imajući na umu da se to nikada ne čini u kući, jer se mogu neobično ponašati: mogu teško sagorijevati, pri čemu je potrebno ustrajati, mogu ispuštati snažne, pogubne mirise i čudne pojave. U mjestima sa spalionicama smeća učinkovito je baciti ih u kontejner. No kad dospiju na odlagališta otpada, čini se da to nije dovoljno, premda su tada udaljeni, a učinak im je oslabljen.

„…kad se fetiš želi baciti ili uništiti, osobito ako je na istom mjestu bio godinama, može pokazivati neobične reakcije“

No kad se fetiš želi baciti ili uništiti, osobito ako je na istom mjestu bio godinama, može pokazivati neobične reakcije; reklo bi se da se srdi što mu se oduzima moć. Stoga je dobro pomoliti se prethodno Gospodinu za zaštitu i poškropiti ga blagoslovljenom vodom. Premda je istina da to predstavlja jednak izazov kao kad je Diogen sa svjetiljkom tražio čovjeka, bilo bi još bolje pronaći svećenika koji bi ga bio voljan blagosloviti prije nego ga se baci.

Ulomak iz knjige Što s đavlima i vračarskim urocima?, talijanskog egzorcista Raula Salvuccija Više o knjizi možete saznati OVDJE. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

O knjizi „Što s đavlima i vračarskim urocima?“

Ovaj cjeloviti priručnik – koji je već postao klasik – sadrži pojašnjenja svih aspekata zagonetne stvarnosti okultnog svijeta. Jasan i potkrijepljen rezultat je duga proučavanja brojnih kvalificiranih egzorcista, svećenika i laika.

Namijenjen je:

  • svima koji žele otkriti jesu li pogođeni silama zla
  • onima koji doživljavaju duhovne napade te im treba oslobođenje
  • pastirima Crkve koji žele poučiti i voditi vjernike prema oslobođenju od zla
  • članovima Crkve i društva koji žele rasvijetliti i pojasniti misteriozne pojave.

Napisan je jednostavnim i svima razumljivim stilom.

 

put do istine knjiga

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Ako naručujete iz Hrvatske, kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako naručujete iz inozemstva, kliknite na gumb „Kupi knjigu iz inozemstva”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Najčitanije

Na vrh