Duhovnost

RAZGOVOR S TALIJANSKIM EGZORCISTOM

Kako začarani predmeti mogu nekome naškoditi? Postoje dva načina kojima začarani predmeti mogu naškoditi...

Kako začarani predmeti mogu nekome naškoditi?

Foto: Shutterstock

Pitanje:

S jednom sam djevojkom povezana dubokim prijateljstvom te o njezinoj iskrenosti ne mogu imati sumnje. Katkad mi je spominjala neke neobične smetnje, no neki dan mi je povjerila zgodu koja mi se čini nevjerojatnom. Jedno je poslijepodne otišla u kupnju. Parkirala je automobil i zaključala ga. Kad se nakon nekoliko sati vratila, otključala je prtljažnik. Užasno se preplašila jer je na podlozi iznad prtljažnika ugledala životinjski kostur, koji je nalikovao golubovu, i neke pribadače. Je li moguće da se takve stvari događaju?

Odgovor:

Da, moguće je, a sama činjenica da se to dogodilo unatoč tome što je prtljažnik bio zatvoren ključem potvrđuje ono što sam prethodno rekao, da se neke pojave mogu objasniti samo preternaturalnim putem.

No važno je nešto razjasniti. Postoje dva načina kojima začarani predmeti mogu naškoditi:

prvi je onaj kada se predmet nastoji držati skrivenim što je dulje moguće, da bi postupno, ali neprestano, oslobađao negativni naboj, mjesecima i godinama, te tako polagano i postupno uništavao žrtvu:

drugi način podrazumijeva djelovanje na senzibilitet, podmetanjem neobičnih i jezovitih predmeta, koji mogu biti postavljeni i na upadljivo mjesto.

Kostur goluba koji je tvoja prijateljica pronašla u automobilu mora da je ondje bio tek nekoliko minuta te nije mogao protiv nje osloboditi negativno zračenje, no u njoj je pobudio strah, sugestiju, osjećaj proganjanja.

Otac Matteo La Grua, glasovit egzorcist iz Palerma, piše:

„U primitivnih naroda, u kojih su magijske prakse bile veoma razvijene, vještac je uvijek, izravno ili neizravno, u dodiru sa žrtvom koja je na meti. U tom slučaju poseže za sugestijom, koja, djelujući na prijemčivom objektu, proizvodi željeni učinak, često ubrzano: žrtva oboli, polagano kopni i u nekoliko dana umre ako je urok smrtonosan“ (M. La Grua, Molitva oslobođenja, Palermo, 1985., str. 32).

„…dok se jedan začarani predmet ostavlja na uočljivim mjestima, traje djelovanje skrivenoga predmeta“

Procijenivši osobine žrtve, donosi se odluka koju metodu primijeniti: djelovati polagano i potajice ili udariti na vidljiv način, igrajući na kartu straha i moći sugestije. To ne znači da nije moguće primijeniti obje metode istodobno: dok se jedan začarani predmet ostavlja na uočljivim mjestima, traje djelovanje skrivenoga predmeta, čime se zbrajaju negativni učinci oba.

Molitve smo preuzeli iz knjige „Što s đavlima i vračarskim urocima?” talijanskog egzorcista Raula Salvuccija. Više o knjizi možete saznati ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

O knjizi „Što s đavlima i vračarskim urocima?“

Ovaj cjeloviti priručnik – koji je već postao klasik – sadrži pojašnjenja svih aspekata zagonetne stvarnosti okultnog svijeta. Jasan i potkrijepljen rezultat je duga proučavanja brojnih kvalificiranih egzorcista, svećenika i laika.

Namijenjen je:

  • svima koji žele otkriti jesu li pogođeni silama zla
  • onima koji doživljavaju duhovne napade te im treba oslobođenje
  • pastirima Crkve koji žele poučiti i voditi vjernike prema oslobođenju od zla
  • članovima Crkve i društva koji žele rasvijetliti i pojasniti misteriozne pojave.

Napisan je jednostavnim i svima razumljivim stilom.

 

put do istine knjiga

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Ako naručujete iz Hrvatske, kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako naručujete iz inozemstva, kliknite na gumb „Kupi knjigu iz inozemstva”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Najčitanije

Na vrh