Duhovnost

NI NAKRAJ PAMETI

Put koji vodi u život Činjenica je da je preobrazba koju Isus zamišlja tako duboka te tako bolna i osobna. Ona objašnjava zašto susrećete mnoge kršćane koji nimalo ne nalikuju Isusu

Foto: Stasique, Shutterstock

Foto: Stasique, Shutterstock

 

Gotovo kao da je Isus rekao: „Jednom kada postaneš moj nasljedovatelj, mi tek onda započinjemo. Jesi li spreman za ovakvu vrstu obnove koju sam spreman učiniti u tvojemu životu? Jesi li uistinu spreman dopustiti mi da te preoblikujem iznutra prema van? Znam da su vrata u ovakav život uska i da je put težak. Shvaćam da ga malo tko pronađe. Ali toliko vrijedi. Volio bih da mi se pridružiš. Jesi li za?”

To je velik poziv i teško ga je istinski prihvatiti. Činjenica je da je preobrazba koju Isus zamišlja tako duboka te tako bolna i osobna. Ona objašnjava zašto susrećete mnoge kršćane koji nimalo ne nalikuju Isusu. I znate onaj čudan dio? Vjerojatno jesu kršćani; no oni jednostavno nisu našli put koji vodi u život. I dalje mrze. I dalje sude. I dalje zavide. Jer put do ljubavi i života je težak, a vrata su uska, i malo ih tko pronađe.

Iz knjige ‘Ni nakraj pameti’

Iz knjige „Ni nakraj pameti“ autorâ Careya Nieuwhofa. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Za Book.hr priredila A. P.

Ako se zaista želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista) ispod imate kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu  ‘timarine’.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh