Svjedočanstva

POLAZNICA TEČAJA KRUNICE SVJEDOČI:

‘Prvi put sam molila na ovaj način i osjetila da se uistinu mogu povezati s Marijom’ Polaznica „Tečaja razmatranja krunice” podijelila je s nama svoje iskustvo i svjedočanstvo. Kaže: „Prvi put sam molila na način da razmišljam o Mariji u slikama iz Evanđelja kako bih si osvijestila da je ona tu, da povjerujem da se s njom mogu duhovno povezati”

Foto: Pixabay, Kate

 

Nedavno je u Splitu održan dvodnevni „Tečaj razmatranja krunice” koji organizira naše društvo Kristofora. S nama je svoje iskustvo i svjedočanstvo podijelila i jedna polaznica. Svjedočanstvo vam prenosimo u cijelosti, s nadom da će vas potaknuti da i vi počnete moliti srcem, onako kako Bog i traži od nas.

Nov način molitve

Zaista sam doživjela neki novi način molitve, naučila polagano čitati Bibliju i meditirati o svakoj Riječi. Zahvaljujem voditelju na opisu Neba, kao i na opisu Isusove tjeskobe u vrtu, opisu Marije… Nisam do sada nikada tako to doživjela…

Razmatranje

Dok smo molili „Zdravo Marijo”, u grudima sam osjetila blagost, toplinu i mir. Prvi put sam molila na način da razmišljam o Mariji u slikama iz Evanđelja kako bih si osvijestila da je ona tu, da povjerujem da se mogu s njom duhovno povezati. Predivan osjećaj. Puno mi je koristilo da razmišljam o svakoj riječi molitve i shvatim snagu i značenje svake riječi.
Tečaj bih preporučila svima.

Krunica, upravo zato što polazi od Marijina osobnog iskustva, izrazito je kontemplativna molitva. Bez te kontemplativne protege, izgubila bi svoje značenje, kao što je to Pavao VI. jasno istaknuo: „Krunica je bez razmatranja kao tijelo bez duše, njezino moljenje u tom slučaju pada u pogibao da postane mehaničko opetovanje formula te da se suprotstavi Isusovoj opomeni: ʽKad molite, ne blebećite kao pogani. Misle da će s mnoštva riječi biti uslišani’(Mt 6, 7).
Iz apostolske pobudnice pape Ivana Pavla II. Rosarium Virginis Mariae

Za Book.hr svjedočila polaznica „Tečaja razmatranja krunice”, puni podaci poznati uredništvu

Vikend-tečaj možemo održati i u vašem mjestu. Javite nam se kako bismo se dogovorili o detaljima. Za dodatne informacije te prijave javite se voditelju Nediljku Jelčiću e-mailom ([email protected]), ili telefonom (098 195 0275;)

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh