Razmišljamo o evanđelju

PROSTOR DUHA

Sretan Uskrs! Razmisli o iskustvima uskrsnuća u svom životu "Naša nada nije u našoj sposobnosti, ili u našoj dobroti, ili u našoj fizičkoj snazi. Našu nadu ulijeva nam Kristovo uskrsnuće." Billy Graham

Današnja misna čitanja, s komentarom i molitvom možete pročitati ovdje.

Iv 20,1-9

Trebalo je da Isus ustane od mrtvih.

Čitanje svetog Evanđelja po Ivanu

Prvog dana u tjednu rano ujutro, još za mraka, dođe Marija Magdalena na grob i opazi da je kamen s groba dignut. Otrči stoga i dođe k Šimunu Petru i drugom učeniku, kojega je Isus ljubio, pa im reče: »Uzeše Gospodina iz groba i ne znamo gdje ga staviše.«

Uputiše se onda Petar i onaj drugi učenik i dođoše na grob. Trčahu obojica zajedno, ali onaj drugi učenik prestignu Petra i stiže prvi na grob. Sagne se i opazi povoje gdje leže, ali ne uđe. Uto dođe i Šimun Petar koji je išao za njim i uđe u grob. Ugleda povoje gdje leže i ubrus koji bijaše na glavi Isusovoj, ali nije bio uz povoje, nego napose svijen na jednome mjestu.

Tada uđe i onaj drugi učenik koji prvi stiže na grob i vidje i povjerova. Jer oni još ne upoznaše Pisma da Isus treba da ustane od mrtvih.

Riječ Gospodnja.

Promišljanje sa stranice Prostor Duha:

Toliko je emocija proživjela Marija Magdalena u tako kratkom vremenu. Mora da je u početku očajavala, kada je grobnica bila prazna, vjerujući kako je Isusovo tijelo ukradeno. Ovo je bila najveća uvreda nakon svega što se dogodilo. Ali znamo da se vrlo brzo sam Isus ukazao Mariji Magdaleni, a njezin očaj i slomljeno srce pretvorili su se u čistu radost. Neka nam to pomogne prisjetiti se kako je Bog uvijek jedan korak ispred nas. Ponekad kada se osjeća izvan dosega ili kada se sve čini beznadnim on je doista na djelu i vrlo blizu. Postoji izreka da je ”uvijek najmračnije pred zoru”. Bilo bi dobro zapamtiti je u vezi s našim duhovnim životom…

Kako primjećujemo da je Marija Magdalena bila prva svjedokinja uskrsnuća vidimo i da je ona prva otišla tamo gdje bi Isus mogao biti pronađen. Na ovaj uskrsni dan molim da vlastite oči držim otvorene iščekujući znakove Božje prisutnosti.

Stavi se u cipele Petra i ”voljenog učenika” – osjećaju duboku tugu zbog smrti velikog prijatelja i sada ove vijesti o praznoj grobnici. Zbunjeni su. Postoji li neka nada duboko u njihovim srcima da, unatoč svim događajima, ovo možda neće biti kraj?!
Razmisli o svim iskustvima ”uskrsnuća” u svom životu. Razgovaraj s majkom Marijom o smrti njenog Sina koji je sada živ. Mogu li tražiti dar vjere u uskrslog Gospodina?

Kada god suosjećamo, kada radimo na ostvarenju pomirenja, vjere, pravde i mira te hrabrimo jedni druge da budemo narod nade, mi smo narod uskrsnuća…

Izvor: Prostor Duha; mv; Book.hr
Foto: Rachata Sinthopachakul, Shutterstock

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Najčitanije

Na vrh