Razmišljamo o evanđelju

PROSTOR DUHA

Dopusti Bogu da ti u molitvi kaže ‘idi i vidi’ Isus govori apostolima da se vrate u Galileju, tamo će ga susresti. Gdje je moja Galileja?

Današnja misna čitanja, s komentarom i molitvom možete pročitati ovdje.

Mt 28,1-10

Uskrsnu i ide pred vama u Galileju.

Čitanje svetog Evanđelja po Mateju

Po suboti, u osvit prvoga dana u tjednu, dođe Marija Magdalena i druga Marija pogledati grob. I gle, nastade žestok potres jer anđeo Gospodnji siđe s neba, pristupi, otkotrlja kamen i sjede na nj. Lice mu bijaše kao munja, a odjeća bijela kao snijeg. Od straha pred njim zadrhtaše stražari i obamriješe.

A anđeo progovori ženama: “Vi se ne bojte! Ta znam: Isusa Raspetoga tražite! Nije ovdje! Uskrsnu kako reče. Hajde, vidite mjesto gdje je ležao pa pođite žurno i javite njegovim učenicima da uskrsnu od mrtvih. I evo, ide pred vama u Galileju. Ondje ćete ga vidjeti. Evo, rekoh vam.”

One otiđoše žurno s groba te sa strahom i velikom radošću otrčaše javiti njegovim učenicima. Kad eto im Isusa u susret! Reče im: “Zdravo!” One polete k njemu, obujme mu noge i ničice mu se poklone. Tada im Isus reče: “Ne bojte se! Idite, javite mojoj braći da pođu u Galileju! Ondje će me vidjeti!”

Riječ Gospodnja.

Promišljanje sa stranice Prostor Duha:

Mogli bismo se iznenaditi da evanđelja, koja opisuju muku vrlo detaljno, uopće ne opisuju uskrsnuće. Današnje čitanje govori o praznom grobu i opisuje kada je uskrsli Isus susreo svoje prijatelje. Isus govori apostolima da se vrate u Galileju, tamo će ga susresti, kada se vrate u svoj obični svakodnevni život. I ja mogu susresti Isusa te snagu njegova uskrsnuća doživjeti u svom običnom životu.

Isusov poziv je da odemo u Galileju – tamo ćemo ga ”vidjeti”. To je isti poziv koji on upućuje i meni. ”Galileja” može biti susjedstvo, obitelj, mjesto molitve, siromasi i mnogi trenuci u kojima si svjestan Isusove prisutnosti. Molitva je jedna od njih. Molitva će pojačati vlastitu svijest o trenucima kada si susreo Gospodina. Vrati se u vlastitom sjećanju na vrijeme kad je Bog bio blizu. Budi zahvalan na toj blizini. Dopusti Bogu da ti u molitvi kaže ”idi i vidi”.

Nastavi s molitvom…

Izvor: Prostor Duha

mv; Book.hr
Foto: ArtMari, Shutterstock

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Tvoj neprijatelj, đavao, koji želi poremetiti mir u tvom domu niti ne trepne kada želiš problem riješiti vlastitom snagom, ali zabrine se kada žena, majka, kći ili sestra počne izbjegavati vanjsku buku i počne stvarati vlastitu buku, točno ispred vrata njegove radionice.

Iz knjige Gorljiva. Moj plan borbe za iskrenu, konkretnu i stratešku molitvu

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Najčitanije

Na vrh