Aktualnosti

UKLJUČIMO SE SVI!

Promijenite ovog Božića živote djeci Marijinih obroka Trenutno osiguravaju obroke za više od 2,4 milijuna djece, a statistike pokazuju da oko 67 milijuna djece nema dovoljno hrane i mogućnost obrazovanja. Možete osigurati obrok za samo 11 centi, što znači da se dijete može hraniti cijelu školsku godinu za samo 22 eura

Foto: marysmeals.hr, screenshot

Foto: marysmeals.hr, screenshot

Utjecaj na dječju budućnost

Vaša velikodušnost znatno utječe na budućnost djece u najsiromašnijim zajednicama svijeta. Ovih blagdana podržite misiju Marijinih obroka u stvaranju svijeta u kojem nijedno dijete neće ići spavati gladno.

Osiguravajući dnevni obrok u školi, Marijini obroci privlače djecu u učionice kako bi dobila obrazovanje koje će im pomoći u stvaranju bolje budućnosti. Trenutno osiguravaju obroke za više od 2,4 milijuna djece, a statistike pokazuju da oko 67 milijuna djece nema dovoljno hrane i mogućnost obrazovanja. Možete osigurati obrok za samo 11 centi, što znači da se dijete može hraniti cijelu školsku godinu za samo 22 €.

Koliko je nada važna za one koji su pogođeni krizom i ratom u božićnom pismu naglašava osnivač Marijinih obroka Magnusa MacFarlane-Barrow: „Iako su djeca naš izvor nade u bolje sutra, mi možemo biti njihova nada danas. Osiguravajući dnevni školski obrok, Marijini obroci stvaraju veliku promjenu u životu djece koja nemaju dovoljno hrane, pružajući im nadu za danas i sutra.”

Još poticajnih misli iz pisma njihova osnivača pročitajte na internetskoj stranici.

Druženja za volontere

Za podupiratelje i volontere ove su godine 9. i 16. prosinca pripremljena prigodna druženja u Info centrima u Zagrebu, Slavonskom Brodu i Splitu.  Adventsko vrijeme i put prema Božiću ispunit će turističkim turama u sva tri grada, a nakon obilaska gradova slijedi druženje uz kuhano vino, slatke zalogaje, gledanje dokumentarnih filmova i kušanje kaše koja djeci u najsiromašnijim zemljama svijeta život znači. Također će biti  prilika za fotografiranje, druženje uz čaj i kviz. Više o tome kako provesti vikende s Marijinim obrocima, pročitajte na internetskoj stranici.

Veća svrha darova Marijinih obroka

Kroz vrijeme došašća poznate osobe iz društvenog života predstavit će vam darove Marijinih obroka koji za cilj imaju veću svrhu, a koje možete pokloniti svojim najmilijima. Posebne sitnice za djecu i odrasle izmamit će osmijeh voljenima, a neke od njih su: kišobrani, notesi, memory igra, puzzle za djecu, darovne kartice, slika Svete obitelji, zimske kape, podmetači za jelo, stolni kalendari i dr.

Tijekom adventa nahranite dušu prigodnim svakodnevnim razmatranjima, koja će vam pomoći pripremiti srca za Božić. Na Facebook i Instagram profilima pratite zanimljive objave u kojima ćete saznati više o njihovu utjecaju na život djece.

Za dodatne informacije javite se na [email protected], posjetite ih u Info centrima u Ilici 29 u Zagrebu, Petra Krešimira IV. br. 2 u Slavonskom Brodu i Ulici slobode 24 u Splitu.

Zajedno darujmo nadu i promijenimo živote djeci Marijinih obroka!

Za Book.hr priredila A. P.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh