Najave

OD 25. OŽUJKA

Priključi se velikoj molitvenoj devetnici: „Hrvatska moli za život“ Velika devetnica 'Hrvatska moli za život' počinje na svetkovinu Blagovijesti 25. ožujka 2021. godine i traje do 25. prosinca 2021. godine.

Foto: Hrvatska biskupska konferencija

 

Ured Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj priredio je materijal za veliku devetnicu „Hrvatska moli za život“, koja počinje na svetkovinu Blagovijesti 25. ožujka 2021. godine i traje do 25. prosinca 2021. godine.

„Učinjeno je to u kontekstu Godine svetoga Josipa, a ujedno se lijepo uklapa i u kontekst Godine obitelji, uz petu obljetnicu objave apostolske pobudnice ‘Amoris laetitia’ (od 19. ožujka 2021. do 26. lipnja 2022.)“, navedeno je u dopisu predsjednika Vijeća HBK-a za život i obitelj, mons. Mate Uzinića.

Opća nakana devetnice je da hrvatski narod svjedoči evanđelje života poštujući, braneći i ljubeći svaki ljudski život i služeći mu konkretnim molitvenim i djelatnim zauzimanjem (usp. Evanđelje života, 5). Ta je nakana aktualna i u kontekstu pandemije koronavirusom koja osobito ugrožava živote starijih osoba kao i onih koji su krhka zdravlja.

U datim okolnostima, na provođenje ove devetnice ponajprije se potiču obitelji, koje su kao »domaće Crkve« pozvane na intenzivniju molitvu u ovom kriznom vremenu.

Prigodan materijal priređen je uz pomoć mons. Valtera Župana, krčkog biskupa u miru, uz konzultacije s preč. Mariom Kopjarom, pročelnikom Hrvatskog instituta za liturgijski pastoral pri HBK-u. Materijali sadrže smjernice za događanja, predloženu opću nakanu i pripadajuće molitve, prijedloge dodatnih sadržaja po mjesecima s pripadajućim poveznicama i prilozima, predložak za euharistijsko klanjanje i kraći oblik obreda blagoslova žena pred porod iz Rimskog obrednika.

Velika devetnica moli se svakog 25. u mjesecu, a materijale možete pronaći na linku.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh