Duhovnost

PATER STJEPAN IVAN HORVAT

Prihvaćanje križa Ne zaboravimo da su u Isusovom križu „utkani" i moji i tvoji grijesi, i mi imamo odgovornost za križ koji je Isus nosio

Foto: leolintang, Shutterstock

Foto: leolintang, Shutterstock

 

Pater Stjepan Ivan Horvat na svojem je Facebook profilu podijelio veoma poticajne misli. Prenosimo  ih u cijelosti:

„Jedna od najpoticajnijih scena iz Pasije mi je ona u kojoj Isus, kada mu na leđa stave križ, zagrli taj križ kao da grli neku sebi dragu osobu. Dok to čini jedan od razbojnika mu govori da je budala zbog toga što grli križ.


Prihvaćanje križa je nešto što „svijet” nikada neće razumjeti kod nas kršćana i uvijek će nas smatrati ludima zbog toga. Ne zaboravimo da su u Isusovom križu „utkani” i moji i tvoji grijesi, i mi imamo odgovornost za križ koji je Isus nosio.

Vjerujem da ti je težak tvoj životni križ, i meni je moj ponekad, no ne zaboravimo da križ, kako Isusov tako i moji tvoj nije kraj, on je samo put prema uskrsnuću…”

Izvor: Stjepan Ivan Horvat, preuzeto s Facebooka

Za Book.hr priredila A. P.

PREPORUKA! Knjiga Zašto je križ tako važanDereka Princea, poznatog kršćanskog autora i učitelja. U ovoj knjizi, autor istražuje temu križa, njegovu važnost i dublje značenje u kršćanskoj vjeri. Knjigu možete nabaviti putem webshopa naše Biblioteke Figulus.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh