Svjedočanstva

MOŽE LI SE HOMOSEKSUALNOST 'IZLIJEČITI'

Priča o ženi koja je pomogla lezbijki da promijeni svoju seksualnu orijentaciju Molila je za vodstvo Duha Svetoga kako da pomogne svojoj kolegici lezbijki i Bog ju je uputio da pozove tu ženu u biblijsku zajednicu. Ona je bila začuđena i rekla: „Bože, ne želim. Ta žena ne spada u tu skupinu.“ Bog joj je odgovorio: „Svejedno ju pitaj.“...

Priča o ženi koja je pomogla lezbijki da promijeni svoju seksualnu orijentaciju

To je veoma zanimljiva priča. Ona je baptistica i upoznao sam ju na susretu zajednice „Exodus“. Molila je Boga da joj pokaže što bi mogla učiniti a da to bude važno. Ubrzo nakon toga počela je raditi s jednom kolegicom lezbijkom, koja se je odijevala kao muškarac, ponašala kao muškarac i govorila kao muškarac. Bio sam začuđen onime što se je dogodilo u rasponu od dvije godine. Ta žena je molila za vodstvo Duha Svetoga kako da pomogne svojoj kolegici lezbijki i Bog ju je uputio da pozove tu ženu u biblijsku zajednicu. Ona je bila začuđena i rekla: „Bože, ne želim. Ta žena ne spada u tu skupinu.“ Bog joj je odgovorio: „Svejedno ju pitaj.“ I onda ju je pitala, a ona je pristala.


„Bit će u moje vrijeme”

Lezbijka je stigla na susret biblijske skupine u društvu svoje partnerice. Baptistica koja ju je pozvala, pomislila je: „To je nevjerojatno. Što ću učiniti?“ No Bog joj je rekao: „Voli ju kakva jest.“

I tako je učinila. A lezbijka je spašena za nekoliko tjedana! Ali ostala je i dalje živjeti s partnericom. Bez obzira na to baptistica je nastavila moliti za nju cijelu godinu. Ali stalno je ponavljala u sebi: „Bože, to je krivo. Ne mogu one živjeti zajedno, moraju se rastaviti.“ Bog joj je na to odgovorio: „Pusti ih. Bit će u moje vrijeme.“

Poslije jedne godine lezbijka joj je rekla: „Mislim da bih se trebala krstiti.“ Kakvo čudo! Onda je za dva dana došla k prijateljici baptistici i rekla joj: „Znaš, rekla sam svojoj partnerici da se odseli. Bog je to tražio od mene.“ A za još jednu godinu i njezina se je, tada već bivša, partnerica krstila.

Moramo voljeti ljude kakvi jesu i onda će ih Bog promijeniti

To nije samo lijepa priča, nego nas uči da ne možemo samo reći homoseksualcima: „Moraš učiniti ovo ili ono.“ Skloni smo osuđivati ljude, ali Bog me je naučio po iskustvu koje sam prošao da moramo voljeti ljude kakvi jesu i onda će ih Bog promijeniti.

Da je baptistica odmah rekla svojoj kolegici lezbijki: „Morate se razdvojiti“, ta žena ne bi nikada primila riječ i ona ne bi mogla u njoj rasti, a njezina partnerica nikada ne bi dobila mogućnost da raste u spoznaji i razumijevanju. Na taj način, zbog njezine strpljivosti, obje su upoznale Boga.

Iz knjige „Može li se homoseksualnost ‘izliječiti’” autora Francisa MacNutta. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr. Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Posebna pogodnost za sve naše kupce: poštarina za narudžbu u vrijednosti do 200 kn iznosi svega 10 kn dok je za narudžbu iznad 200 kn besplatna!

Može li se homoseksualnost ‘izliječiti’?

Prečesto, osobito u crkvi, tema homoseksualnosti uzrokuje brojne nesporazume i rasprave.

Je li moguće u isto vrijeme vjerovati da homoseksualci nisu izabrali takav stil života, a ipak zadržati biblijski stav da je to ponašanje grešno?
Autor knjige, katolički teolog Francis MacNutt, kaže da je moguće te nastavlja: „Po mojem iskustvu, kao i mnogih drugih ljudi, moguće je izliječiti homoseksualnost po molitvi!”

Jasna i praktična, knjiga je namijenjena onima koji intuitivno, instinktivno osjećaju da je homoseksualna aktivnost pogrešna, ali ne žele biti označeni kao netrpeljivi ili oni koji su puni predrasuda već žele voljeti i biti suosjećajni. Homoseksualci koji žele promjenu vidjet će da karakteristična molitva donosi izvanredne rezultate.

Može li se homoseksualnost izliječiti

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh