Svjedočanstva

MOŽE LI SE HOMOSEKSUALNOST 'IZLIJEČITI'

Priča o ženi koja je pomogla lezbijki da promijeni svoju seksualnu orijentaciju Molila je za vodstvo Duha Svetoga kako da pomogne svojoj kolegici lezbijki i Bog ju je uputio da pozove tu ženu u biblijsku zajednicu. Ona je bila začuđena i rekla: „Bože, ne želim. Ta žena ne spada u tu skupinu.“ Bog joj je odgovorio: „Svejedno ju pitaj.“...

Priča o ženi koja je pomogla lezbijki da promijeni svoju seksualnu orijentaciju

Foto: Shutterstock

 

To je veoma zanimljiva priča. Ona je baptistica i upoznao sam ju na susretu zajednice „Exodus“. Molila je Boga da joj pokaže što bi mogla učiniti a da to bude važno. Ubrzo nakon toga počela je raditi s jednom kolegicom lezbijkom, koja se je odijevala kao muškarac, ponašala kao muškarac i govorila kao muškarac. Bio sam začuđen onime što se je dogodilo u rasponu od dvije godine. Ta žena je molila za vodstvo Duha Svetoga kako da pomogne svojoj kolegici lezbijki i Bog ju je uputio da pozove tu ženu u biblijsku zajednicu. Ona je bila začuđena i rekla: „Bože, ne želim. Ta žena ne spada u tu skupinu.“ Bog joj je odgovorio: „Svejedno ju pitaj.“ I onda ju je pitala, a ona je pristala.

„Bit će u moje vrijeme”

Lezbijka je stigla na susret biblijske skupine u društvu svoje partnerice. Baptistica koja ju je pozvala, pomislila je: „To je nevjerojatno. Što ću učiniti?“ No Bog joj je rekao: „Voli ju kakva jest.“

I tako je učinila. A lezbijka je spašena za nekoliko tjedana! Ali ostala je i dalje živjeti s partnericom. Bez obzira na to baptistica je nastavila moliti za nju cijelu godinu. Ali stalno je ponavljala u sebi: „Bože, to je krivo. Ne mogu one živjeti zajedno, moraju se rastaviti.“ Bog joj je na to odgovorio: „Pusti ih. Bit će u moje vrijeme.“

Poslije jedne godine lezbijka joj je rekla: „Mislim da bih se trebala krstiti.“ Kakvo čudo! Onda je za dva dana došla k prijateljici baptistici i rekla joj: „Znaš, rekla sam svojoj partnerici da se odseli. Bog je to tražio od mene.“ A za još jednu godinu i njezina se je, tada već bivša, partnerica krstila.

Moramo voljeti ljude kakvi jesu i onda će ih Bog promijeniti

To nije samo lijepa priča, nego nas uči da ne možemo samo reći homoseksualcima: „Moraš učiniti ovo ili ono.“ Skloni smo osuđivati ljude, ali Bog me je naučio po iskustvu koje sam prošao da moramo voljeti ljude kakvi jesu i onda će ih Bog promijeniti.

Da je baptistica odmah rekla svojoj kolegici lezbijki: „Morate se razdvojiti“, ta žena ne bi nikada primila riječ i ona ne bi mogla u njoj rasti, a njezina partnerica nikada ne bi dobila mogućnost da raste u spoznaji i razumijevanju. Na taj način, zbog njezine strpljivosti, obje su upoznale Boga.

Iz knjige „Može li se homoseksualnost ‘izliječiti’” autora Francisa MacNutta. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete kupiti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh