Svjedočanstva

NA MES-U

Prestao brinuti i molio za mudrost; Bog mu je učvrstio vjeru Gospodin mi je ovoga puta stvarno dao do znanja da se više nikada ne odvraćam od Njega zbog očaja i nekontroliranih emocija već da - kakav god da jesam – u svakom trenu dolazim k Njemu

Foto: Brian A Jackson, Shutterstock

Foto: Brian A Jackson, Shutterstock

 

Donosimo vam svjedočanstvo koje je s nama podijelio naš čitatelj. On je nakon prisustvovanja na par molitveno-evangelizacijskih susreta u Dugom Selu otkrio kako mu je Bog dao dar mudrosti i da nema više potrebe da se brine već da se uzda u Gospodina. Njegovo svjedočanstvo pročitajte u cijelosti.

Na MES-u sam primio jasnu i čvrstu poruku i potvrdu od Gospodina kako mi daje dar mudrosti i da se ne brinem za svoje korake te da samo nastavim koračati za Njim, da je čuo moju odluku i moju molitvu i da On dalje sve vodi kao i do sada.

Stalni krug počinjanja i prekidanja odnosa s Isusom

Bilo je to toliko oslobađajuće i radosno za čuti da mi je srce bilo u stanju mira, radosti i utjehe koja nije proizlazila iz mojih osjećaja već od Njegove prisutnosti. Bio je to prodor za moj život koji je do tada bio stalni krug počinjanja i prekidanja odnosa s Isusom. To mi je bio peti MES i, kao svaki prijašnji, bio je posebno ispunjen s Božjom prisutnošću koja se skoro pa i fizički osjeti, posebice ako je srce otvoreno i spremno za primanje milosti koju nam naš Bog stalno pruža.

Kada je bilo rečeno za vrijeme molitve, nisam percipirao da bi to, što Gospodin kroz molitvu govori bilo upućeno meni. Međutim, riječi koje su odmah nakon toga izgovorene potaknule su misli u moja sjećanja na trenutke kada sam vapio Bogu; kada više stvarno nisam znao što dalje u životu.

Vapio Gospodinu da mi pokaže smjer

Tako sam i prije koju godinu, naričući u svojoj sobi, vapio Gospodinu za vodstvo i da mi pokaže u kojem smjeru mi je ići te što činiti. Tada sam odlučio po poticaju otvoriti Bibliju i pročitati što god se otvorilo (iako; bio sam svjestan da s takvim stvarima treba biti oprezan i ne prakticirati ih bez dužeg i ozbiljnijeg hoda u Duhu) – i otvorio sam tekst u kojem Salomon moli za dar mudrosti iz Prve knjige o kraljevima, treće poglavlje. Unatoč tome „otvaranju“, nisam dopustio sjemenu mudrosti da se razvija nego sam ga, zapostavljajući Boga i djelujući po osjećajima, jednostavno bacio sa strane da ga vrane pojedu.

Moli za dar mudrosti

Na početku ove godine dobio sam sestrinu poruku koja glasi: „Ej, počni se moliti za dar mudrosti, bum ti pričala“. Nakon što sam pročitao tu poruku, koja je došla nenadano, osjetio sam trenutno ushićenje koje je, nažalost, trajalo svega nekoliko dana. Zapravo, kroz ovih sedam godina svog obraćenja najčešće se spotičem upravo zbog svoje neodlučnosti i mlakosti, koje me iznova vode u grijeh te opće robovanje emocijama i očajavanju.

Škola molitve

Preokret u mom životu se počeo događati kada sam se, na preporuku prijatelja i brata u Kristu, upisao na „Školu molitve“. Moram spomenuti i tu „Školu“ jer bez toga ne bih ni došao na ovaj MES, a i sigurno bih se još više zatvorio za Gospodina. Upravo kroz tu „Školu“ me Bog doticao još više.

„Bog ti daje mudrost… jer je čuo tvoju odluku, jer mu se tvoja odluka dopala, jer si tražio mudrost kao što je Salomon tražio mudrost, jer ti ne znaš što i kako…“

Vraćam se na one riječi koje su izgovorene u molitvi: „Bog ti daje mudrost… jer je čuo tvoju odluku, jer mu se tvoja odluka dopala, jer si tražio mudrost kao što je Salomon tražio mudrost, jer ti ne znaš što i kako…“ te isto tako na riječi: „Kreni prvo za njim, upoznaj ga, promatraj ga i sve će ostalo doći.“

Obnovio i učvrstio vjeru

Ovo se taman dogodilo nekoliko tjedana nakon moje ispovijedi na kojoj nisam bio malo više od 10 mjeseci. Gospodin mi je ovoga puta stvarno dao do znanja da se više nikada ne odvraćam od Njega zbog očaja i nekontroliranih emocija već da – kakav god da jesam – u svakom trenu dolazim k Njemu. Bog mi je obnovio i učvrstio vjeru i pouzdanje u Njegovu volju. Isus možda je „samo“ govorio kroz  molitelja, ali te Riječi su zagrlile moj duh i podigle ga k Njemu. Radujem se daru koji mi je On darovao, a još više se radujem dubljem upoznavanju našeg Nebeskog Oca. Hvala mu i slava, uvijeke!

Za Book.hr svjedoči N.N. (Podaci poznati uredništvu.)

Priredila A. P.

Svoje nam svjedočanstvo možete poslati e-mailom na adresu: [email protected].

Na sljedeći Molitveno-evangelizacijski susret koji se održava 17. prosinca 2023. možete doći i vi. Sve detalje pogledajte ovdje.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA:

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh