Vijesti

PET DANA NAKON ŠTO JE SKINUT S APARATA

Preminuo Alfie Evans, dječak čiju je borbu za život pratio cijeli svijet Maleni je Alfie preminuo pet dana nakon što je skinut s aparata koji su mu olakšavali disanje. Dječak je uskoro trebao proslaviti drugi rođendan…

Alfie Evans, dječak koji je bolovao od neidentificiranog degenerativnog neurološkog stanja, preminuo je noćas oko 2 i 30 sati, prenosi The Telegraph.

Vijest o smrti dječaka na svome je profilu na Faebooku priopćio dječakov otac Tom: „Moj je gladijator noćas u 2 i 30 sati odložio svoj štit i dobio krila. Slomljeni smo. Volim te, sine moj.“

Alfijeva majka Kate na Facebooku je napisala: „Naša su srca slomljena. Hvala vam svima na podršci.“

Podsjećamo, u veljači ove godine, sud je odlučio da Alder Hey, dječja bolnica u Liverpoolu, gdje se Alfie nalazi, može legalno zaustaviti Alfijevo liječenje iako se to protivi željama njegovih roditelja, tvrdeći da nastavak liječenja nije u njegovom najboljem interesu i da aparati koji ga održavaju na životu trebaju biti isključeni. Alfijev je otac istaknuo da britanske bolnice ne daju djeci šansu za život nego rade na njegovom okončanju.

Maleni je Alfie preminuo pet dana nakon što je skinut s aparata koji su mu olakšavali disanje. Dječak je uskoro trebao proslaviti drugi rođendan. No, danas je, jednako kao i maleni Charlie Gard, netko tko je svijetu, posebno institucijama koje si dozvoljavaju odlučivati o životu i smrti, poslao snažnu poruku – možda nam mogu oduzeti ovozemaljski život, ali ne i vječni.
Ovdje možete pročitati više o Alfiju i njegovoj borbi za život.

Počivaj u miru, Alfie!

Najčitanije

Na vrh