Svjedočanstva

KAKO ODGAJATI DOBRU KATOLIČKU DJECU

PREDIVNO SVJEDOČANSTVO JEDNE MAJKE Moja su djeca molila Mariju za bicikle i molitva im je bila uslišana! „Ali ja stalno molim za bicikl, a Marija nikako da mi ga pošalje.”

PREDIVNO SVJEDOČANSTVO JEDNE MAJKE Moja su djeca molila Mariju za bicikle i molitva im je bila uslišana!

Foto: Shutterstock

 

„Nisi nas ostavila Gospi da pazi na nas”

Vrlo malena djeca vole kad ih povjerimo Gospi da ih pričuva. Događalo se da skoknem provjeriti ima li što u poštanskom sandučiću ili do štale jer sam nešto zaboravila napraviti, a djeca su odmah dotrčala za mnom vičući: „Nisi nas ostavila Gospi da pazi na nas”. Nisu se baš uvijek uzorno ponašali kada bih ih nakratko povjerila Marijinoj brizi, ali barem su se trudili. Djeca se neće naučiti ugoditi joj ako ih na to ne podsjećamo.

Znam da će neki od vas pomisliti da sve ovo izmišljam, no, vjerujte, Marija može djecu nadahnuti dobrim idejama o onome što bi mogli raditi. „Zašto ne klekneš i zamoliš Gospu? Ona bi ti mogla dati dobru ideju što bi mogao raditi.” Također, ona je izvrsno društvo. „Ne mogu sada izaći u dvorište vidjeti tvoje kolačiće od blata, Stephen. Upravo mijesim kruh. Zamoli Gospu. Ona voli gledati kolačiće od blata. Njezin se Sin također volio igrati s pijeskom i blatom.”

Moja djeca Gospu smatraju divnom iz mnogo razloga, a jedan od najznačajnijih su…

Ako ih želite potaknuti da o Mariji razmišljaju kao o svojoj Majci, iskušajte ovu metodu. Recite im: „Vaša je majka najljepša, najmudrija i najdivnija na cijelome svijetu”. Kada sam to rekla svojoj djeci, samo su me gledala u čudu. Neki od njih vjerojatno misle da sam mudra jer „imam oči na leđima pa vidim sve što rade”, nadam se da sam većinu vremena divna prema njima, a Christopher i Philip su još jedini dovoljno naivni da misle da sam i lijepa. Odjednom je najstarijima sinulo: „Aha, pa ti govoriš o Gospi!”

Moja djeca Gospu smatraju divnom iz mnogo razloga, a jedan od najznačajnijih su bicikli. Naime, moja su najstarija djeca tri godine maštala o tome da dobiju bicikle i nisu propuštala priliku povjeriti svoju želju Mariji u molitvi. Jedne večeri me sin pitao o čemu da razmišlja prije spavanja, a ja ga podsjetih na bicikl.

„Ali ja stalno molim za bicikl, a Marija nikako da mi ga pošalje.”

„Poslat će ga u pravo vrijeme. Ti samo nastavi moliti.”

Sutradan je, bez ikakve najave, naš obiteljski prijatelj dovezao bicikl pred kuću. Jamie je skoro pao u nesvijest…

Sutradan je, bez ikakve najave, naš obiteljski prijatelj dovezao bicikl pred kuću. Jamie je skoro pao u nesvijest. Za njega je to bilo uistinu na razini Marijina čuda i uopće mu nije smetalo to što bicikl nije bio potpuno nov.

„Ali i ja sam molila za bicikle”, reče Monica. „Meni ga je zaboravila poslati.”

Jamie reče: „Moraš biti strpljiva. Poslat će ti bicikl kada za to dođe vrijeme.”

Narednog je tjedna došlo vrijeme i za to. Sestra tog istog prijatelja prerasla je svoj bicikl i dobila je novi, te je on pred našu kuću dovezao stari bicikl u izvrsnom stanju. Nadam se da vam je sada jasno zašto našu obitelj bicikli asociraju na Mariju.

Iz knjige „Kako odgajati dobru katoličku djecu“ Mary Reed Newland. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

VELIKI POPUSTI! Do 18. prosinca 2022., knjigu možete nabaviti po sniženoj cijeni za 77 umjesto 110 kunaovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh