Foto i video

LJUBI KAO ŠTO ISUS LJUBI

PREDIVAN NAGOVOR PATERA AREKA Kako prepoznati jesi li blizu Boga Ako te ispunja duboka radost, blizu si Isusu...

Foto: Screenshot

Isusova ljubav ne poznaje granice, čak ni tada kada je bila raspeta na križu. Nadilazi sva ljudska nastojanja oko izgradnje boljega svijeta. Ona nije ljudski trenutačni osjećaj, nego neprekidna stvarnost. Prema tome, ona je najveća čovjekova čežnja.

„Ljubi kao što Isus ljubi!“

»U ono vrijeme: Reče Isus svojim učenicima: “Kao što je Otac ljubio mene, tako sam i ja ljubio vas; ostanite u mojoj ljubavi. Budete li čuvali moje zapovijedi, ostat ćete u mojoj ljubavi; kao što sam i ja čuvao zapovijedi Oca svoga te ostajem u ljubavi njegovoj. To sam vam govorio da moja radost bude u vama i da vaša radost bude potpuna.   Ovo je moja zapovijed: ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio! Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje. Vi ste prijatelji moji ako činite što vam zapovijedam. Više vas ne zovem slugama jer sluga ne zna što radi njegov gospodar; vas sam nazvao prijateljima jer vam priopćih sve što sam čuo od Oca svoga. Ne izabraste vi mene, nego ja izabrah vas i postavih vas da idete i rod donosite i rod vaš da ostane te vam Otac dadne što ga god zaištete u moje ime. Ovo vam zapovijedam: da ljubite jedni druge.”« Riječ Gospodnja.

Iv 15,9-17

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh