Svjedočanstva

„PRAVO NA IZBOR” ŽENE UNESREĆUJE // Zbog „Planned Parenthooda” prihvatila sam retoriku koja se protivi životu

Foto: Pixabay

 

Koristila sam kondom i pjenu. Ali kondom je bio iskliznuo. Moj je dečko rekao da nismo još spremni za dijete, iako smo već razgovarali o braku. Nazvala sam organizaciju koja promiče pobačaj i dogovorila se za termin u jednoj klinici. Bojala sam se da će me dečko napustiti i da ću morati sama podizati dvoje djece. Svejedno je naš odnos prekinut na nasilan način nakon pobačaja.

Bijesna sam na organizaciju „Planned Parenthood“

Strašno! Bolno! Ponižavajuće! Osjećala sam se kao da sam izdala svoju bebu! Činilo mi se je kao da su prijeđene sve granice… Osjećala sam se silovano! Silovana od licemjerne struke koja daje „Hipokritovu“ prisegu. Nisu mi rekli da bih mogla doživjeti psihički slom.

Bila sam feministica 18 godina.

Pobačaj je sigurno bio nešto najgore što sam ikada učinila. I pritom sam se osjećala nasamarena. Bijesna sam na organizaciju „Planned Parenthood“. Zbog njih sam prihvatila retoriku protivnu životu. Mislila sam da su pravu i da je važno imati „pravo na izbor“. Danas sam ljuta što sam imala taj „izbor“. Radije bih da sam izabrala ono što je Bog namijenio za moje tijelo – da budem žena.

Razmišljam da tužim „Planned Parenthood“ zbog savjeta koji su mi dali i „pomoći“ koju su mi pružili

Dala sam ime svojemu djetetu i tražila ga oproštenje. Ispovjedila sam se. Čak sam priredila i sprovodni obred. Napisala sam i pjesmu. Plakala sam i predala svoje srce Isusu. Sada slobodno mogu govoriti pred drugima o svojem pobačaju. Nisam zakočena zbog srama. Uključila sam se u pokret „za život“. S kćeri sam izradila znanstveni projekt o rastu fetusa. Odlazim na savjetovanje i molitvu u katoličko savjetovalište.

Ponovo sam nevina. Više nikada, nikada neću imati spolni odnos izvan braka. Patim od teška PMS-a i imam ozbiljan PTSP zbog pobačaja. Razmišljam da tužim „Planned Parenthood“ zbog savjeta koji su mi dali i „pomoći“ koju su mi pružili. Dijete koje imam promijenilo je moj život od samodestrukcije u svrhovito i smisleno življenje s ljubavlju. Osjećam tjeskobu zbog toga što sam izgubila Božji dar. Ali znam da će me Bog iskupiti.

Povezanost između abortusa i spontanih pobačaja

Znam da postoji povezanost između abortusa i spontanih pobačaja. Sa svakim izazvanim pobačajem raste mogućnost spontanoga. Mislim da znam zašto se to događa. U mojem je slučaju to bilo ovako. Imala sam grozan PMS dvije godine nakon pobačaja. Razgovarajući s ginekolozima i alergolozima te čitajući o pobačaju o PMS-u, otkrila sam da imam alergiju na vlastiti hormon. Dakle, kada ovuliram, prije menstruacije, moj imunosni sustav napada moje vlastito tijelo. I to je ozbiljno. Ozbiljno sam bolesna. Znam da neki liječnici smatraju da se spontani pobačaji mogu dogoditi zbog vlastitih hormona. Abortus je takva strašna i neprirodna stvar da cijelo tijelo doživi šok – i sa svim onim hormonima trudnoće imunosni sustav može pokrenuti alarm zbog invazije. Spontani pobačaj može se dogoditi u prvim tjednima trudnoće jer se u majčinu tijelu dogodi hormonska promjena i ono izbaci mrtvi plod. To je važna poveznica, koju treba imati na umu.

Izvor:  Catholic News Agency

Prijevod: Josip Sinjeri (Book.hr)

Najčitanije

Na vrh