Obitelj

RAZMOTRI SVAKU RIJEČ

Praktični savjet za rastresene: Kako se usredotočiti na molitvu Razmislite o svim trenucima kada ste izgovorili molitvu „Oče naš”, a da niste razmotrili, ne svaku, već ni jednu riječ. To je molitva koju smo izgovorili toliko puta da može postati pomalo besmislena ako nismo usredotočeni

Foto: Unsplash,  Mark Zamora

 

Jedan od problema u vezi s izgovaranjem molitava koje godinama molimo jest da ih počnemo izgovarati napamet.

Razmislite o svim trenucima kada ste izgovorili molitvu „Oče naš”, a da niste razmotrili, ne svaku, već ni jednu riječ. To je molitva koju smo izgovorili toliko puta da može postati pomalo besmislena ako nismo usredotočeni, poručuje Cerith Gardiner u članku na portalu Aleteia, dajući zaposlenim roditeljima (a i svim drugima) najpraktičniji način kako se usredotočiti na molitvu.

Kako je istaknuo, svaki put kad se započne moliti, počne s molitvama „Oče naš”, „Zdravo Marijo” i “„Slava Ocu”. Ipak, neće nastaviti s ostatkom svojih molitava dok stvarno ne razmotri riječi ovih poznatih. Ako ustanovi da je malo rastresen, izmolit će tri molitve ponovno, a možda čak i ponovno ako mu je glava stvarno puna dnevnih aktivnosti.

Na kraju, kada počne razumijevati i osjećati svaku riječ, prijeći će na ostatak molitvi. Ne samo da mu pomaže da se osjeća povezanijim s Bogom ili bezbrojnim svecima koje zaziva, pomaže mu da se osjeća smireno.

Kako kaže Gardiner, na kraju ovakve molitve osjeća se odmornim, spreman za odmor, dobar san ili za početka novog dana, s više entuzijazma.

Pokušajte, može pomoći i vama. I zapamtite, čak i ako su naše molitve u početku malo rastresene, Bog je tu, spremno sluša.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh