Poučne priče

ZAPLIVAJ MOREM ŽIVOTA

U svijetu punom kamenja, pronađi školjku koja u sebi nosi najljepši biser Ne smiješ težiti za običnim stvarima. Bog želi da budeš velik. Da na tebi može pokazati koliko čudesan On može biti.

U svijetu punom kamenja, pronađi školjku koja u sebi nosi najljepši biser

Foto: Shutterstock

 

Razmišljala sam o beskrajnim granicama svemira i o svakoj zraci sunca koja me dotiče u lijepim danima. Za koga i zbog čega dišem, živim, krećem se i težim za nekim još neostvarenim žudnjama za kojima čezne jedan moj osjećajan, ali snažan mišić, kao što čovjek čezne za vodom, izvorom na kojem će pronaći životno osvježenje. Moram se baciti u more života, zaplivati hrabro i bez straha od oluje. Bez straha da će zapljusnuti kakav jak val i potopiti me. Tako jak val ne smije postojati za čovjeka koji nosi fizičku i duhovnu snagu u sebi; on uvijek mora znati isplivati na površinu i u oluji i u bonaci. Sjećaš se kada si bio malen i neznatan? Uzimao si kamenčiće s obale i bacao ih u more. Sada želiš istražiti to more, pronaći u njemu najljepšu školjku koja postoji. More je bogato njima ali i raznim životinjama, pa i onima opasnima za tvoj život. Njima se ne približavaj.

Život treba biti borba za ono najbolje, za ono najvrjednije

Trebaš tražiti školjku koja u sebi nosi najljepši biser koji nikada ne gubi svoj sjaj. Kada je pronađeš, čuvaj je, nemoj slomiti tu značajnu vrijednost koju nosi. Pazi se loših morskih struja koje te žele uznemiriti i odnijeti taj biser daleko na neku drugu obalu. Nemoj ponovno tražiti kamenčiće. To je samo običan kamen. Takvih ima posvuda i ne nose velik značaj. Ne sjaje tim posebnim sjajem. Život treba biti borba za ono najbolje, za ono najvrjednije. Ne smiješ težiti za običnim stvarima. Bog želi da budeš velik. Da na tebi može pokazati koliko čudesan On može biti. Ti budi nečija biserna školjka. Previše je kamenja, osobito onog koji nas sputava da dođemo do najboljih stvari u životu. Trebaš početi graditi svoj život od malih, ali vrijednih stvari kako bi dobio ono najbolje. Ljubav daje sjaj tvom životu. Nemoj to odbaciti. Ako si dobio priliku da živiš život punim plućima i da nakon njega ostaviš nekakav trag, onda neka tvoj trag ne bude prljav kao trag kamena, već neka blista. Da svatko može reći kako je baš ta bila najljepša i najvrjednija školjka u cijelom oceanu.

Autorica: Nives Holajn; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh