Katekizam Katoličke Crkve (KKC)

IZ KATEKIZMA KATOLIČKE CRKVE

Pozvani smo da budemo stan Presvete Trojice O moj Bože, Trojstvo kojemu se klanjam, pomozi mi da posve zaboravim sebe te se nastanim u tebi, nepokretna i smirena kao da je moja duša već u vječnosti.

Foto: Emmanuel Phaeton, Unsplash

Foto: Emmanuel Phaeton, Unsplash

 

Posljednja je svrha svekolike božanske rasporedbe spasenja ulazak stvorenja u savršeno jedinstvo Blažene Trojice. Ali već sada smo pozvani da budemo stan Presvete Trojice: »Ako me tko ljubi«, kaže Gospodin, »čuvat će moju riječ, pa će i moj Otac ljubiti njega, i k njemu ćemo doći i kod njega ćemo se nastaniti« (Iv 14,23). »O moj Bože, Trojstvo kojemu se klanjam, pomozi mi da posve zaboravim sebe te se nastanim u tebi, nepokretna i smirena kao da je moja duša već u vječnosti. Ništa neka ne pomuti moj mir i učini da izađem iz tebe, o moj Nepromjenljivi, nego nek me svaki trenutak unosi unutra u dubine tvojeg Otajstva!

Umiri moju dušu!

Načini od nje svoje nebo, svoj dragi stan i mjesto svoga počinka. Da te nikada ne ostavim sama, nego da sva budem tu, sva budna u svojoj vjeri, sva u klanjanju, sva predana tvojem stvoriteljskom djelovanju«. ELIZABETA OD TROJSTVA

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh