Svijet

OTAC DIEGO OMAR PEÑA NAVIA

POTRESNA VIJEST O SMRTI MLADOG SVEĆENIKA „Želim umrijeti s misnicom, jer umrijeti kao svećenik vrijedi svega”

Foto: Pixabay

 

Biskupija Garzón (Kolumbija) izvijestila je da je u srijedu, 4. prosinca svećenik Diego Omar Peña Navia preminuo od posljedica raka.

Otac Peña je napustio ovaj svijet i predao svoju dušu Gospodinu u 31. godini života, samo četiri mjeseca nakon ređenja za svećenika po posebnoj dozvoli koju je odobrila Sveta Stolica, piše ACI prensa.

„Svi događaji koje prolazimo u životu, kada ih živimo s iskustvom vjere, čine blizinu Božju opipljivom“

Mons. Duque Jaramillo komentirao je za ACI prensu i istaknuo da je bol prirodno ljudsko stanje, ali da je nadvladava nada koja izvire iz vjere te neka nas sve „Gospodin jača pogledom na uskrsnuće“.

Govoreći za ACI Prensu 22. kolovoza, mons. Jaramillo je rekao da „svi događaji koje prolazimo u životu, kada ih živimo s iskustvom vjere, čine blizinu Božju opipljivom“.

„Želimo potvrditi zrelost koju naš brat ima u vjeri, što mu omogućava da svoju patnju i bol sjedinjuje s Isusovim patnjama“, rekao je tada, nekoliko mjeseci prije njegova preminuća.

Prije nego što je osjetio poziv na svećeništvo, Diego Omar Peña nije bio vjernik i nije imao nikakvog iskustva s kršćanstvom, međutim, kad mu je dijagnosticiran prvi simptomi njegove bolesti…

Prije nego što je osjetio poziv na svećeništvo, Diego Omar Peña nije bio vjernik i nije imao nikakvog iskustva s kršćanstvom, međutim, kad mu je dijagnosticiran prvi simptomi njegove bolesti, prema riječima mons. Jaramilla, upravo je taj proces borbe i prevladavanje ovog zla doveo do toga da „traži Božju blizinu i Crkvu“.

„Počeo je učestalo sudjelovati u liturgijskim slavljima te je polako počeo doživljavati milost, koju je prepoznao kao snažan Gospodinov poziv, koji se na više načina očitovao svećeničkim služenjem u Crkvi“, otkrio je mons. Jaramillo.

„Želim umrijeti s misnicom, jer umrijeti kao svećenik vrijedi svega, baš kao što je umro i poljski otac (Michel Los)“

1. veljače 2015. upisao se u Koncilijar Seminara María Inmaculada de Garzón. U to vrijeme „liječnički nalazi ukazivali su na to da u njegovu tijelu nema tragova bolesti.“

„Tijekom ovih pet godina sjemeništa, mladi Diego Omar pokazivao je sve znakove rasta u vjeri, i za godinu i pol, kada se bolest ponovno pojavila, u tim teškim trenucima sjedinjavao je svoje patnje s Isusovim bolima kako bi se spokojno i u miru suočio sa smrću“, rekao je biskup.

Zbog ovih znakova zrelosti, mons. Duque ga je smatrao dostojnim da bude zaređen za đakona, a kasnije i za svećenika, pa se savjetovao s Kongregacijom za bogoslužje o mogućnosti da mu dodijeli svećeničko ređenje.

Mladi sjemeništarac ušao je u svećenički red 22. kolovoza, dan nakon svog ređenja za đakona.

30. rujna mons. Jaramillo je izvijestio da je bolest P. Peñe uznapredovala i da se trenutno liječi u bolnici.

„Želim umrijeti s misnicom, jer umrijeti kao svećenik vrijedi svega, baš kao što je umro i poljski otac (Michel Los)“, rekao je otac Peña nekoliko dana prije svog svećeničkog ređenja.

DIRLJIVE FOTOGRAFIJE S REĐENJA

 

1_1.jpg

1_2.jpg

1_3.jpg

 

 

1_4.jpg

1_5.jpg

1_6.jpg

Izvor: www.medjugorje-info.com; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh