Brak i odnosi

POŠTOVANJE – KLJUČ DO MUŠKARČEVA SRCA // Kako poniziti muža u 5 riječi

Kako poniziti muža u 5 riječi

 „Obilje riječi ne biva bez grijeha, a tko zauzdava svoj jezik, razuman je.“ (Izr 10, 19)


Želja da se brinem za svoju ženu nešto je što je Bog usadio duboko u moju dušu kao i u dušu svakog muškarca. Zbog toga su muškarci veoma osjetljivi kad ih netko ponizi na ovom području. Po završetku jedne naše Konferencije o ljubavi i poštovanju prišao nam je bračni par pričajući svoju priču. Nedavno su sagradili novu kuću te im je u posjet došao drugi bračni par. „Možemo li malo razgledati vašu novu kuću?“ Vlasnici nove kuće rekli su: „Naravno, provest ćemo vas.“

Potreba za poštovanjem

Kuća je bila vrhunski uređena i bilo je jasno da nisu nimalo štedjeli ulažući u nju.
Nakon što su na katu pogledali spavaće sobe i pripadajuće im kupaonice, silazili su niz stepenice kada se njihova prijateljica okrenula svome mužu i rekla mu: „Moraš naći još jedan posao.“ Par koji im je pokazivao kuću bio je iznenađen njezinim riječima i bilo im je jasno da bi ovaj muž u tom trenutku najradije propao u zemlju. Bio je ponižen. Brzo su se spremili i otišli.
Najžalosnije u ovoj priči jest to da ova žena najvjerojatnije uopće nije shvatila što je učinila. Ona je jednostavno prokomentirala raskoš kuće koju su razgledavali i nije ni pomislila da bi ono što je rekla moglo povrijediti njezina muža. No povrijedila ga je time što nije razumjela njegovu potrebu za poštovanjem.

Nije loše da se žena, prije nego što nešto kaže mužu, zapita: „Hoće li ono što ću reći moj muž doživjeti kao izraz mog poštovanja ili nepoštovanja?“ (Također vidi Dodatak A.)

Ulomak iz knjige „Ljubav i poštovanje” autora dr. Emersona Eggerichsa. Više o knjizi možete saznati ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

O knjizi „Ljubav i poštovanje“

Uspješnica „New York Timesa” prodana u više od 1 600 000 primjeraka!

OTKRIJTE JEDINSTVENU TAJNU USPJEŠNOG BRAKA!

Najdublja ženina potreba je potreba za ljubavlju – kad je ta potreba ispunjena, ona je sretna.

Muškarčeva najdublja potreba je da se osjeća poštovanim – kad je ta potreba ispunjena, on je sretan. U suprotnome dolazi do sukoba.
Autor daje odgovore i biblijske naputke za ključna pitanja: Zašto dolazi do sukoba u braku? Kako ih riješiti? Kako uživati u novootkrivenoj ljubavi i poštovanju?

 

Želite kupiti knjigu ili se informirati o cijeni?

Ako naručujete iz Hrvatske, kliknite na gumb „Kupi knjigu”.

Ako naručujete iz inozemstva, kliknite na gumb „Kupi knjigu iz inozemstva”.

Ako želite pročitati više o samoj knjizi, ili ste je već pročitali pa je želite ocijeniti, molimo Vas da kliknite na gumb „Recenzija”. (Molimo Vas da ocjenjujete samo ako ste knjigu doista pročitali!)

Priredila Gabriela Jurković; Book.hr

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh

Želite li primati obavijesti?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i svakog tjedna primajte najkorisnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu!

* obavezno polje

Portal Book.hr koristit će Vašu e-mail adresu isključivo za potrebe komuniciranja i prenošenja najzanimljivijih tekstova. Ako se slažete s tim, molimo Vas da to potvrdite klikom ovdje:Želite li primati obavijesti?

Prijavite se na naš besplatni newsletter i svakog tjedna primajte najkorisnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu!

* obavezno polje

Portal Book.hr koristit će Vašu e-mail adresu isključivo za potrebe komuniciranja i prenošenja najzanimljivijih tekstova. Ako se slažete s tim, molimo Vas da to potvrdite klikom ovdje: