Svjedočanstva

POTICAJNO SVJEDOČANSTVO

Postignuti uspjesi nisu jamac ispunjenog života: donosimo vam svjedočanstvo olimpijke koja je nakon osvojene zlatne medalje odustala od karijere i okrenula se Bogu Mlada olimpijka 2008. godine ostvarila je svoj san - zapanjujućom izvedbom na Olimpijskim igrama osvojila je zlatnu medalju. Ali, dok je stajala na podiju i primala medalju, i dalje se osjećala neispunjeno…

Svjedočanstvo olimpijke Shawn Johnson dokaz je da ovozemaljski uspjeh ne jamči sreću. Čak i nakon osvajanja zlatne medalje, poznata se gimnastičarka osjećala neispunjeno, piše GodUpdates. Tada se je odlučila okrenuti Bogu.

Zlato ju nije usrećilo

Shawn je uvijek mislila da će ju zlatna medalja ispuniti i usrećiti. Mislila je da će dati svrhu njezinom životu. 2008. godine ostvarila je svoj san; zapanjujućom izvedbom na Olimpijskim igrama osvojila je zlatnu medalju. Ali, dok je stajala na podiju i primala medalju, osjećala se je i dalje prazno – bez ikakve svrhe.

Tada se je okrenula Bogu. Njezina je vjera s vremenom rasla, pomogla joj je kroz mnoge nedaće. Ponekad, bol i razočaranje idu ruku pod ruku s rastom u vjeri. Bog uvijek pronalazi načine da donese blagoslove iz nedaća koje smo prošli. Shawn se nakon Olimpijskih igara povukla iz gimnastike. Upoznala je Andrewa Easta i udala se za njega. Andrew je igrao nogomet na fakultetu, a kad je ušao u NFL (Nacionalna liga američkog nogometa) suočio se s problemima.

„Trebale su mi dvije godine da shvatim da nogomet ipak nije za mene.“, rekao je Andrew.

Shawn je zahvaljujući vlastitom sportskom iskustvu bila u mogućnosti pomoći suprugu da prođe kroz teške trenutke, te su tako stvorili čvrstu vezu, a svoju svakodnevnicu dijele s javnošću preko vlogova[1] koje snimaju.

Spontani pobačaj

Jednog je dana Shawn posumnjala da je trudna. Kupila je u ljekarni test za trudnoću koji je potvrdio njezine sumnje:

„Kada sam rekla sretnu vijest svom suprugu, oboje smo počeli plakati“, ispričala je.

Nažalost, Shawn je već idućeg dana imala spontani pobačaj. To je u njoj probudilo razne emocije, uključujući i osjećaj krivnje. Shawn i Andrew odlučili su otvoreno progovoriti o svom gubitku. Snimili su vlog za svoje pretplatnike na YouTubeu, iskreno govoreći o svemu što su proživjeli.

Njihov je vlog u vrlo kratkom vremenskom razdoblju postao popularan. Mnogi su pohvalili njihovu spremnost da pričaju o temi koja je u našem društvu još uvijek svojevrsni tabu. Mnogi parovi pate u tajnosti nakon takve tragedije – ne znaju kome bi se obratili. Ovaj je kršćanski par dao lijep primjer – obratili su se Bogu za pomoć.

„Ne postoje riječi koje više ohrabruju, ne postoji ništa što vam može bolje pomoći u teškim trenucima od poznavanja Svetog pisma“, rekao je Andrew.

Vjerujemo da će svjedočanstvo Shawn i Andrewa potaknuti i druge bračne parove koji se nalaze u istoj situaciji, da svoje utočište pronađu u Bogu, koji našu bol i tugu okreće u radost.

[1] Video blog ili vlog je Web blog koji koristi video umjesto teksta ili zvuka kao primarni izvor podataka.

Vedrana Prka; Book.hr

Najčitanije

Na vrh