Duhovna glazba

BOG SI VJERAN

Poslušajte prvi duet Vanesse Mioč i fra Marina Karačića uz slikarsku pratnju umjetnice Eve Vukine Nadam se da će doći do ljudskog srca, probuditi, obnoviti i osnažiti vjeru i podsjetiti nas da je Bog onaj koji uvijek vjeran ostaje, koji ne može iznevjeriti, koji ne može razočarati i čini uvijek ono što je najbolje za nas. 

Poslušajte prvi duet Vanesse Mioč i fra Marina Karačića uz slikarsku pratnju umjetnice Eve Vukine

Foto: MZ Srce Isusovo

Vanessa Mioč i fra Marin Karačić snimili su svoj prvi, a nadamo se ne i posljednji, glazbeni duet premijerno prikazan jučer, 5. srpnja, na YouTube kanalu Molitvene zajednice Srce Isusovo.  

Najavljivana suradnja ovjekovječena je u pjesmi ‘Bog si vjeran’ za koju glazbu i tekst potpisuje fra Marin, dok je za aranžman zaslužan Goran Kovačić. Vrijedi istaknuti i prisutnost Eve Vukine, mlade međimurske umjetnice koja je u videospotu naslikala raspetog Krista. Vanessa Mioč istaknula je kako su radost i mir ono što je osjetila tijekom snimanja ove pjesme u kojoj je On centar svega, te  dodala:

–  Dio koji će mi ostati posebno urezan u srcu svakako je druženje u kojem smo mogli vidno osjetiti kako Bog spaja ljude na najčudesnije načine. Fra Marin je jedan takav primjer prijatelja, a ovaj duet lijepi je plod za kojeg vjerujem da će ga čuti svaka osoba koja ga treba čuti i kojoj će to u datom trenutku najviše trebati. 

Nadam se da će tekst pjesme pogotovo mladima biti podsjetnik da pravu ljubav samo On može pružiti

Sigurna sam da za sve postoji savršen trenutak pa tako i onaj u kojem se ponovno možemo prisjetiti kako nam Bog daje sve, a najviše ljubavi, ono za čim najviše čeznemo. Nadam se da će tekst pjesme pogotovo mladima biti podsjetnik da pravu ljubav samo On može pružiti i da On to čini beskrajno i bezuvjetno kao što to nitko drugi na ovome svijetu ne može. Na nama je da se odazovemo. Prezahvalna sam na svakoj osobi koja je na bilo koji način bila dio ove pjesme, fra Marinu na povjerenju i radosno iščekujem plodove koje je Gospodin pripremio. Neka Njemu sve bude na slavu.

Mlada umjetnica Eva Vukina | Foto: MZ Srce Isusovo

Pjesma napisana u vrijeme pandemije

Fra Marin Karačić iza sebe ima dva objavljena albuma duhovne glazbe te često u svojim intervjuima ističe kako nam duhovna glazba može pomoći da dođemo bliže Bogu, kako ona pravi mostove od čovjeka do Boga, pomaže nam otvoriti se, zaviriti u svoje nutrine i dopustiti Gospodinu da nas mijenja. Pjesma je napisana u nekoliko minuta, ali je na objavu čekala nekoliko godina. Fra Marin se nada da će se snažne riječi iz pjesme duboko utkati u srca onih koji će ju slušati:

Bog si vjeran; pjesma koja je nastala u nekoliko minuta, jednostavna, a tako duboka i snažna. Nastala je u vrijeme pandemije i evo čekala je sve do danas, više od tri godine. Nadam se da će doći do ljudskog srca, probuditi, obnoviti i osnažiti vjeru i podsjetiti nas da je Bog onaj koji uvijek vjeran ostaje, koji ne može iznevjeriti, koji ne može razočarati i čini uvijek ono što je najbolje za nas. 

 Sada neka dragi Bog čini što želi preko ovih stihova i glazbe, neka dotiče i mijenja.

Ova pjesma okupila je lijepu ekipu, tako da iskreno želim zahvaliti Vanessi što je pristala zajedno sa mnom donijeti ovu molitvu, želim zahvaliti Goranu Kovačiću koji je sve ovo lijepo “upakirao”, Evi što je svoj talenat podarila kadrovima ovog videospota, Zdravku koji je odlično i dostojanstveno kroz video stavio naglasak na Onog koji je jedini važan te hvala svima koji su na bilo koji način sudjelovali i utkali dio sebe u ovu priču. Sada neka dragi Bog čini što želi preko ovih stihova i glazbe, neka dotiče i mijenja. Mi smo svoj dio u zahvalnosti napravili, sad je red na Njega, neka učini naša srca po srcu svome, riječi su fra Marina Karačića.

MZ Srce Isusovo; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh