Brak i odnosi

OTAJSTVO BOŽJE LJUBAVI

POSEBNA PORUKA Dr. Emerson Eggerichs o najvažnijem odnosu na svijetu

Posebna poruka dr. Emersona Eggerichsa o najvažnijem odnosu na svijetu

dr. Emerson Eggerichs

 

Na seminarima „Ljubav i poštovanje“ dijelim iskustvo o najvažnijem odnosu koji osoba ikad može imati – ne uključujući vaš brak. Ustvari, možda imate probleme u vašem braku zato da biste došli do najvećeg otkrića! Vjerujem da svatko treba čuti tu informaciju, kao što sam ju i ja trebao čuti prije mnogo godina. Tada sam saznao iz Biblije da me Bog voli. Što sam više čitao, više sam spoznavao ljubav koju Bog ima za mene. I vi ju također možete otkriti!

„Da bih mogao iskusiti Božju ljubav…“

„I mi smo upoznali ljubav koju Bog ima prema nama i povjerovali joj.“ (1 Iv 4,16)

Pa ipak, da bih mogao iskusiti Božju ljubav, morao sam priznati da sam povrijedio Njegovo srce svojim grijehom. Spoznao sam da me moj grijeh odvajao od njega. Biblija uči da su svi sagriješili i odvojeni su od života s Bogom. To se odnosilo na mene, a odnosi se i na vas.

„Svi su zaista sagriješili…“ (Rim 3,23)

„Zamračena uma, udaljeni od života Božjega, sve zbog neznanja koje je u njima, zbog okorjelosti srca njihova.“ (Ef 4,18)

Iako sam učinio mnoge dobre stvari, kao što ste i vi, znao sam i da sam živio bez Boga i nesavršeno pred njim. Zbog toga sam bio grešnik. „Poput ovaca svi smo lutali i svaki je svojim putem hodio.“ (Iz 53,6) Spoznao sam da, zbog toga što sam griješio protiv Boga, moram priznati svoj grijeh i tražiti od njega oproštenje, kao što trebate i vi, tako da biste mogli uživati u osobnom odnosu s Bogom. Priznanje grijeha uzrokuje to da se dogodi nešto prekrasno između nas i Boga! Biblija to neprestano ponavlja.

„Ako priznamo grijehe svoje, vjeran je on i pravedan: otpustit će nam grijehe i očistiti nas od svake nepravde.“ (1 Iv 1,9)

„Tad grijeh svoj tebi priznah i krivnju svoju više ne skrivah. Rekoh: »Priznat ću Jahvi prijestup svoj«, i ti si mi krivnju grijeha oprostio..“ (Ps 32,5)

„Zašto Bog oprašta? Zato što nas voli!“

Zato sam priznao svoj grijeh i Bog mi je oprostio. Oh, kakva radost! Možda se borite sa svojim osjećajima koji vam govore kako vam Bog nije oprostio. Ja sam se također borio. Međutim, spoznao sam da je Bog želio da mu vjerujem i da mi je uistinu oprostio, bez obzira na to što sam učinio. Odlučio sam vjerovati u Njegovo obećanje oprosta, iako su mi osjećaji šaputali: „Ne zaslužuješ oprost.“

Zašto Bog oprašta? Zato što nas voli! To je jedinstvena poruka Biblije. Ona nas uči da je Isus umro na križu za sve grijehe, da bi nas priveo Bogu kako bismo imali osoban odnos s Njim. On je otišao na električnu stolicu, da se tako izrazim, zbog grijeha koji smo vi i ja učinili. On je platio kaznu za naša grešna djela zato da bi nam bilo oprošteno, da bismo iskusili Njegovu ljubav i naslijedili vječni život. Kakva pogodba! To je razlog zašto evanđelje znači „radosna vijest“.

„Doista, i Krist jednom za grijehe umrije, pravedan za nepravedne, da vas privede k Bogu.“ (1 Pt 3,18)

„Jer plaća je grijeha smrt, a dar Božji jest život vječni u Kristu Isusu, Gospodinu našem.“ (Rim 6,23)

„U ovome se sastoji ljubav: nismo mi voljeli Boga, nego je on volio nas i poslao Sina svoga kao pomirnicu za grijehe naše.“ (1 Iv 4,10)

Da bih zapečatio ovu pogodbu, trebao sam prihvatiti Krista. Trebao sam ga prihvatiti srcem i dušom, tražeći ga da prebiva u meni.

„A onima koji ga primiše podade moć da postanu djeca Božja.“ (Iv 1,12)

„Kao što primiste Krista Isusa, Gospodina, tako u njemu živite.“ (Kol 2,6)

„Njima Bog htjede obznaniti kako li je slavom bogato to otajstvo među poganima: to jest Krist u vama, nada slave!“ (Kol 1, 27)

„Iako vam brak ponekad donosi nevolje i tugu, vaš odnos s Bogom kroz Krista može procvjetati“

Što je s vama? Želite li iskusiti Božju ljubav u osobnom odnosu s Njim, sada i u vječnosti? Možete započeti ovom molitvom:

„Bože, vjerujem u Tebe i Tvoju ljubav za mene. Slažem se da je moj grijeh povrijedio Tvoje srce i onemogućio mi da iskusim Tvoju ljubav. Priznajem svoj grijeh i molim te za oprost jer je Isus platio kaznu za moj grijeh smrću na križu. Gospodine Isuse, predajem ti se i molim te da dođeš u moj život. Hvala ti. Hvala ti što si mi omogućio da te osobno upoznam i da imam vječni život. Molim u ime Isusa Krista. Amen.“

Ako ste iskreno molili ovu molitvu, gdje je Isus u odnosu s vama? On je uz vas. Neće vas ostaviti ili zaboraviti. Iako vam brak ponekad donosi nevolje i tugu, vaš odnos s Bogom kroz Krista može procvjetati. On je vaš pomoćnik i On će vam pomoći u vašem braku! Vjerujmo da su vas izazovi koje ste imali u braku doveli do ove najvažnije odluke.

Autor: dr. Emerson Eggerichs; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh