Duhovnost

DAVID WILKERSON

Poruka tebi koji gubiš nadu

Poruka tebi koji gubiš nadu

Foto: Shutterstock

 

Postoji mjesto u Kristu gdje nema tjeskobe zbog budućnosti, straha od kakve tragedije, nevolje ili nezaposlenosti. Tamo nema straha da ćeš pasti ili izgubiti dušu. To mjesto potpunog pouzdanja u Božju vjernost autor Poslanice Hebrejima naziva mjestom savršenog počinka.

Takav savršen počinak bio je ponuđen Izraelu, ali sumnja i nevjera držala je te ljude izvan Božjeg počinka: „Oni koji su prvi primili Radosnu vijest nisu u nj ušli zbog neposluhaˮ (Heb 4,6). Izraelci su živjeli u neprestanom strahu i bojazni, uvijek očekujući sljedeću krizu. Kao rezultat toga, u svojim su kušnjama bili napušteni.

Da je Izrael ušao u Božji počinak, Njegovo bi djelo u Njegovu narodu bilo dovršeno. Ali zato što nije, Gospodin i dalje u svakoj generaciji traži ljude koji će ući: „Dakle: preostaje neki subotnji počinak narodu Božjemu!ˮ (Heb 4,9).

Bog nam govori: „Ova ponuda počinka namijenjena je vama, ljudima današnjeg vremena! U meni još uvijek postoji mjesto na kojem više nema nikakve sumnje ni straha, mjesto gdje ćete biti pripremljeni za sve što može doći.ˮ Zbog toga nas njegova Riječ potiče: „Bojmo se dakle da se, dok ostaje obećanje o ulasku u njegov Počinak, za koga od vas ne bi utvrdilo kako je zakasnio.ˮ (Heb 4,1).

Ako…

Danas mnoštvo naroda Božjeg ne zna ništa o tom počinku u Kristu. Dok slušaju strašna izvješća o tragedijama, nesrećama i smrtima, ispunjaju ih strah i muka. Oni neprestano mole: „O, Bože, molim te, nemoj uzeti jednoga od mojih najmilijih. Tu žalost ne bih mogao podnijeti.ˮ

Ako počivamo u Gospodinu, nećemo podleći takvu strahu. Nećemo paničariti ili se raspasti kad nas pogodi neka neočekivana kriza. I nećemo izgubiti nadu, optužujući Boga da nam je donio nevolje. Da, podnosit ćemo bol koja je uobičajena za svako ljudsko biće, ali u svojoj ćemo duši počivati, jer znamo da Bog ima kontrolu nad svime.

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: http://www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / http://www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh