Svjedočanstva

PREDRASUDE

Poruka onima koji me pitaju kako sam ja uspjela „uhvatiti” tako zgodnog frajera Nedavno me je netko upitao kako je moguće da sam „uhvatila” tako zgodnog frajera. Moram priznati da sam bila neugodno iznenađena... I sama sam se često znala pitati kako ja, djevojka s viškom kilograma, mogu imati njega, frajera sa savršenim trbušnim mišićima...

Poruka onima koji me pitaju kako sam ja uspjela „uhvatiti” tako zgodnog frajera

Foto: Shutterstock

 

Svakog dana možemo vidjeti na stotine poruka koje nam izravno ili neizravno šalju poruku: „Ako imaš višak kilograma, ne vrijediš; sakrij svoje nesavršenosti; prištići, celulit, bore – riješi se toga…”

Sve to nas, žene, dovodi do toga da polako gubimo realni pojam o ljepoti. Baca nas u nesigurnost i tjeskobu…

Sa svime time svakodnevno se susreće i Jenna Digger, koja k tome redovito od svojih ‘pratitelja’ na društvenim mrežama prima ne baš pristojne poruke na račun njezina tjelesnog izgleda.

Naime, Jenna Kutcher je 29-godišnja fotografkinja iz američke savezne države Wisconsin koja je u sretnom braku s muškarcem svojih snova. Ona svoje fotografije s njim redovito objavljuje na društvenim mrežama. A njezini je ‘pratitelji’ često ispituju kako je moguće da je ‘uhvatila’ tako zgodnog frajera s obzirom na to da ona ima višak kilograma(?!) Jer, njezin suprug Drew ima savršeno „isklesano” tijelo pa mnogi ustvrđuju da ga ona „ne zaslužuje”!

Jenna se je u jednoj objavi odvažila i odgovorila im:

»Nedavno me je netko upitao kako je moguće da sam „uhvatila” tako zgodnog frajera. Moram priznati da sam bila neugodno iznenađena… I sama sam se često znala pitati kako ja, djevojka s viškom kilograma, mogu imati njega, frajera sa savršenim trbušnim mišićima. Zbog toga sam se osjećala manje vrijednom i kada bih se sjetila da nisam mršava, pomislila bih da ga ne zaslužujem. No, on je muškarac koji prihvaća i voli svaku moju oblinu, svaku udubinu, kilogram i prištić posljednjih deset godina i stalno me podsjeća na to koliko sam predivna čak i kada ja to ne mislim.

Ja sam mnogo više od svoga tijela, kao i on, kao i ti. Prava ljubav ne gleda na veličinu. Djevojko, čekaj čovjeka koji će te voljeti. Izaberi čovjeka koji će ti uvijek biti podrška…«

Predrasude. Svijet ih je prepun. Svatko od nas može doprinijeti tome da ih ima manje…

Izvor: FaithIt

Foto: FaithIt

Prevela: Vedrana Prka; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh