Aktualnosti

PORUKA NA TWITTERU Papa Franjo: ‘U času smrti trebamo sačuvati plamen vjere u našim srcima!’ Sveti je Otac svojim pratiteljima na 'Twitteru' uputio poruku povodom Dušnoga dana, kada se sjećamo svih vjernih pokojnika – evo što je rekao.

„Svi smo mali i bespomoćni pred otajstvom smrti. Međutim, kakve li samo milosti ako u tome času sačuvamo plamen vjere u našim srcima!“, poručio je papa Franjo svojim pratiteljima na Twitteru u prigodi spomena svih vjernika pokojnika, odnosno Dušnog dana. Kao što je objasnio 18. listopada ove godine tijekom opće audijencije srijedom, Isus će nas uzeti za ruku, kao što je uzeo za ruku Jairovu kći, i još jednom ponoviti: „Talità kum“, „Djevojko! Zapovijedam ti, ustani!“ (Mk 5, 41). On će to reći nama, svakome od nas: „Ustani, uskrsni!“

„Tu će prestati nada i nastati stvarnost života…“

Sveti Otac je potom pozvao prisutne da zatvore oči i razmišljaju o tom trenutku: o svojoj smrti. Neka svaki od nas misli na vlastitu smrt – nastavio je Papa – i zamisli trenutak koji će doći, kad će nas Isus uzeti za ruku i reći nam: „Dođi, dođi k meni, ustani!“. Tu će prestati nada i nastati stvarnost, stvarnost života. Razmislite dobro: sâm Isus će doći svakom od nas i uzeti nas za ruku, svojom nježnošću, blagošću i ljubavlju. I neka svatko u svom srcu ponovi Isusove riječi: „Ustani, dođi. Ustani, dođi. Ustani, ustani na novi život!“.

„Za onoga koji vjeruje, to su vrata koja se potpuno širom otvaraju…“

„To je naša nada pred smrću. Za onoga koji vjeruje, to su vrata koja se potpuno širom otvaraju; za one koji sumnjaju to je zraka svjetla koja se probija kroz vrata koja nisu potpuno zatvorena. Ali za sve nas to će biti milost, kada će nas to svjetlo, susret s Isusom, prosvijetliti“, rekao je tom prilikom papa Franjo.

Izvor:  Vatikanski radio; Book.hr

Priredila Gabriela Jurković

Najčitanije

Na vrh