Aktualnosti

TREBAJU NAŠU POMOĆ!

POMOZI I TI NEZBRINUTOJ DJECI Kuća svete Terezije od Malog Isusa dodatno stradala u potresu prošlog četvrtka! Pokažimo i ovoga puta zajedništvo i solidarnost s onima koji su najranjiviji među nama – s nezbrinutom djecom bez odgovarajuće roditeljske skrbi 🙏 💞

Foto: Međunarodna komora mladih Zagreb (JCI Zagreb); karmelbsi.hr

 

Prije nešto više od mjesec dana, 22. ožujka 2020., Zagreb je pogodio snažan potres magnitude 5.4 po Richteru koji je uzrokovao velika oštećenja na objektima. Zbog toga su mnogi bili primorani trajno ili privremeno napustiti svoje domove. Među njima su i štićenici Doma za nezbrinutu djecu Kuće svete Terezije od Malog Isusa na Vrhovcu koja je stradala u potresu. Potres koji je jučer, u četvrtak 23. travnja, zatresao Zagreb, magnitude 3.4 po Richteru dodatno je oštetio kompleks Kuće svete Terezije od Malog Isusa.

Sestre se u Kući svete Male Terezije od Malog Isusa brinu za 27 djece u dobi od 4 do 15 godina starosti koja nemaju odgovarajuću roditeljsku skrb

Šteta na Kući koju je potrebno sanirati procijenjena je na oko milijun kuna.

U Kući žive i rade sestre karmelićanke koje se trude nezbrinutoj djeci nadoknaditi obiteljsku ljubav za koju su zakinuta. Sestre brinu za 27 djece u dobi od 4 do 15 godina starosti koja nemaju odgovarajuću roditeljsku skrb.

Zbog oštećenja nastalih u već u prvom potresu štićenici i djelatnici ove dobrotvorne ustanove morali su se iseliti iz prostorija u kojima su živjeli i radili.

Pred njima je sada velika obnova svih prostorija zgrade kako bi se njihov dom čim prije vratio u prvobitno stanje.

Pokažimo i ovoga puta zajedništvo i solidarnost s onima koji su najranjiviji među nama – s nezbrinutom djecom bez odgovarajuće roditeljske skrbi

U želji da pomognu svojim malim prijateljima kako bi se što prije vratili svom svakodnevnom životu – pjesmi, igri i učenju – mladi iz Međunarodne komore mladih Zagreb (JCI Zagreb) odlučili su pomoći, među ostalim, pozivom na prikupljanje financijskih sredstva za obnovu Kuće.

Mladi volonteri iz JCI Zagreb inače sudjeluju u aktivnostima u koje su uključena djeca iz Kuće svete Terezije od Malog Isusa na Vrhovcu, te su im ona posebno na srcu.

Pokažimo i ovoga puta zajedništvo i solidarnost s onima koji su najranjiviji među nama – s nezbrinutom djecom bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Za dodatne informacije možete kontaktirati i časnu sestru Nevenku Vidaković na broj 097/686-0005 ili putem mejla, na adresu: [email protected]

PODACI ZA UPLATU DONACIJA:

HRVATSKA PROVINCIJA KARMELIĆANKI BSI

Kuća sv. Terezije od Malog Isusa za nezbrinutu djecu, Vrhovec 29, Zagreb

PODACI ZA UPLATU DONACIJA

IBAN: HR 22 2340009 1410211635

ZA UPLATE IZ INOZEMSTVA: SWIFT (BIC): PBZGHR2X

KAO SVRHU UPLATE OBAVEZNO ODABRATI: CHAR

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh